Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špíglák na cibuli podle starého Bouckého

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 799 kJ /
1 625 kcal
Bílkoviny5,32 g
Tuky164,67 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy26,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Naporcovaného kapra nasolíme a uložíme proležet na 1-2 hodiny do lednice.
Jednotlivé porce pak osušíme a kůží nahoru vložíme do pekáče na nakrájené plátky másla. Krok 2: Rybu pokmínujeme a dáme péct do předehřáté trouby. Přibližně po 15 minutách porce kapra poklademe silnějšími kolečky cibule, na cibuli dáme plátky zbylého másla a pečeme dalších 20 minut (je-li třeba, můžeme maličko podlít horkou vodou).
Pekla jsem v remosce, porce velkého a tučného kapra. Budete-li péci v troubě, možná bude třeba časy pečení maličko zkrátit.

Zveřejněno 30. 12. 2017

Poznámka autorky cathleen

Recept z knihy Velký rybí receptář Miloše Štěpničky. Špíglák je rybářské pojmenování pro kapra lysce, který je pro tuto úpravu nejvhodnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špíglák na cibuli podle starého Bouckého

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oo7j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špíglák na cibuli podle starého Bouckého

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oo7j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Dobrý recept s hezkým názvem...vytahuji jej nahoru, za chvíli se bude hodit, začnou výlovy

:yes::yes::yes:

Děláme stejně, cibuli dávám hned, zdá se mi, že 35 minut na kapří porce je skoro dost - ale výraz "špíglák" slyším poprvé:-):yes:

hosta: časy mám opsány z knihy, já pekla v remosce (a mohl být vypečený i více, pekla jsem tři porce z kapra, který měl přes 6 kilo) - upozorním na to v Postupu nebo Poznámce ;-)
:-D název je i pro mne nový. Napadla mě souvislost se špíglem - zrcadlem...a opravdu - je to prý hovorové pojmenování kapra lysce.

Tématické fráze:
kapr lysec úprava, kapr lysec recepty, kapr pečený v remosce, ryby spiglak, kapr v remosce, nejlepsi peceny kapr v remosce, uprava stareho kapra, peceme li kapra s kuzi, priprava tucneho kapra, kapr špíglák, kapr lysec receptář, recepty kapr lysec, kapr recept

Suroviny:
kapr, cibule, máslo, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu