Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové koblihy

Čerstvé, dozlatova smažené koblížky. Kdo by odolal, že? Zkuste si je připravit doma podle tohoto receptu a k těm kupovaným už se nebudete chtít vracet. Naplňte si je povidly nebo čímkoli, na co máte zrovna chuť.

Hodnocení receptu je 4,9 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez kynutí

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez kynutí)

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 926 kJ /
3 328 kcal
Bílkoviny91,66 g
Tuky115,49 g
Vláknina19,11 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 271 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy445,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme kvásek z poloviny vlahé smetany, trošky cukru a droždí. Přikryjeme a odložíme stranou. Krok 2: Než kvásek vzejde našleháme nad párou asi 3-4 minuty žloutky. Když začnou houstnout odstavíme a přilijeme zbytek smetany. Krok 3: Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutky, kvásek a všechny zbývající suroviny. Vymícháme hladké těsto a necháme v teple pod utěrkou vykynout do dvojnásobku. Krok 4: Po vykynutí odebíráme přibližně stejné kousky, které prsty roztlačíme. Na každý kousek dáme povidla (ovoněná skořicí a vanilkovým cukrem) a těsto sbalíme do koblihy. Ukládáme spojem dolů. Necháme ještě 15 minut kynout. Krok 5: V kastrolu rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme pozvolna z obou stran. Nejprve přikryté poklicí a po otočení už bez poklice. Krok 6: Odkládáme na papírovou utěrku a necháme okapat přebytečný tuk.

TIP: Koblihy jako dýně

Zveřejněno 31. 12. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KNmR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KNmR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

janatka: Já mám plynový sporák a snažím na nejmenším plameni.

Teda jak mi mohly tyto koblihy uniknout:-Q. O víkendu jdu na ně. Jen bych se chtěla zeptat na jakou teplotu nebo stupeň na sporáku péct, aby nebyly syrové uvnitř???;-)

:yes::yes::yes:jako malované <3:-K

Ježíši ty vypadají likvidačně <3 nepotřebuješ pomoct s likvidací? Umím báááječně, tiše a kvalitně likvidýrovat:-D

Super:yes:

Sudet: ;-):-K:-K srettka: byly hned pryč...:-D:-K

Tématické fráze:
recept na koblihy, koblihy recept, recepty na koblihy, koblihy, koblihy z remosky, recepty se smetanou, recept na smažené koblihy, kvasek z vlahe smetany, koblihy s povidly, těsto na koblihy recept se smetanou, recept na koblihy s povidly, smetanové koblížky, koblihy z.remosky, smetanove vdolky, koblihy recepty, recepty - koblihy, recepty - koblihy, top recepty koblihy, smetanové těsto na koblihy, recept koblihy

Suroviny:
mouka hladká, žloutek, smetana ke šlehání, jogurt smetanový, majonéza, rum, cukr, droždí čerstvé, kůra citronová, sůl, olej, povidla švestková, skořice, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu