Smetanové koblihy
Čerstvé, dozlatova smažené koblížky. Kdo by odolal, že? Zkuste si je připravit doma podle tohoto receptu a k těm kupovaným už se nebudete chtít vracet. Naplňte si je povidly nebo čímkoli, na co máte zrovna chuť.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 926 kJ / 3 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,66 g |
Tuky | 115,49 g |
Vláknina | 19,11 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 271 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 445,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uděláme kvásek z poloviny vlahé smetany, trošky cukru a droždí. Přikryjeme a odložíme stranou.
Krok 2: Než kvásek vzejde našleháme nad párou asi 3-4 minuty žloutky. Když začnou houstnout odstavíme a přilijeme zbytek smetany.
Krok 3: Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutky, kvásek a všechny zbývající suroviny. Vymícháme hladké těsto a necháme v teple pod utěrkou vykynout do dvojnásobku.
Krok 4: Po vykynutí odebíráme přibližně stejné kousky, které prsty roztlačíme. Na každý kousek dáme povidla (ovoněná skořicí a vanilkovým cukrem) a těsto sbalíme do koblihy. Ukládáme spojem dolů. Necháme ještě 15 minut kynout.
Krok 5: V kastrolu rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme pozvolna z obou stran. Nejprve přikryté poklicí a po otočení už bez poklice.
Krok 6: Odkládáme na papírovou utěrku a necháme okapat přebytečný tuk.
Zveřejněno 31. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanové koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KNmR
Moje poznámka
Smetanové koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KNmR
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 1 minutou
Kapustový prejt
magdalenka před 55 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
recept na koblihy,
koblihy recept,
recepty na koblihy,
koblihy,
koblihy z remosky,
recepty se smetanou,
recept na smažené koblihy,
kvasek z vlahe smetany,
koblihy s povidly,
těsto na koblihy recept se smetanou,
recept na koblihy s povidly,
smetanové koblížky,
koblihy z.remosky,
smetanove vdolky,
koblihy recepty,
recepty - koblihy,
recepty - koblihy,
top recepty koblihy,
smetanové těsto na koblihy,
recept koblihy
Suroviny:
mouka hladká,
žloutek,
smetana ke šlehání,
jogurt smetanový,
majonéza,
rum,
cukr,
droždí čerstvé,
kůra citronová,
sůl,
olej,
povidla švestková,
skořice,
cukr vanilkový
Komentáře (6)