Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 475 kJ / 3 460 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,91 g |
Tuky | 290,62 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 1,13 g |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 3,92 g |
Sacharidy | 102,60 g |
Postup přípravy
Veku nebo jiné pečivo pokrájíme na kostičky, pokropíme vývarem a necháme vsáknout. Přimícháme muškátový květ, petrželku, pažitku a žloutky. Vsypeme na kostičky pokrájenou slaninu. Podle chuti osolíme. Na závěr vše zlehka smícháme se sněhem z bílků. Krok 2: Nádivkou naplníme krůtu a kůži přichytíme párátky nebo sešijeme. Krok 3: Křídla a nohy přichytíme k tělu krůty nití a přivážeme. Krůtu vložíme hrudí nahoru do pekáče, vymazaného máslem, přidáme bůček a podlijeme trochou vývaru (vody). Přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme v rozehřáté troubě na 160 stupňů. Upečený bůček vyjmeme a uchováváme dál v teple. Krůtu pečeme cca 180 minut na 160 stupňů. Krok 4: Během pečení podléváme maso výpekem a několikrát krůtu obrátíme. Pak odstraníme horní pekáček a krůtu pečeme dál dozlatova. Před dopečením vložíme ke krůtě zpět bůček.
Maso podáváme s brambory.
Zveřejněno 1. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůta pečená s bůčkem, plněná nádivkou s bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pkrw
Moje poznámka
Krůta pečená s bůčkem, plněná nádivkou s bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pkrw
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 2 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 56 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
pečená krůta,
kruta recepty,
pečená kachna s bůčkem,
kruta recept,
pečená krůta recept,
plněná pečená krůta,
pečene kure s buckem,
hruď krůta,
pečená krůta s nádivkou,
pečená kruta recepty,
kruta pečená,
nadivana kruta,
bucek s krutou,
kachna pečená s bůčkem,
kuře s bůčkem,
recept krůta,
krůta plněná jablky,
pečené krůtí stehno s bůčkem,
maso plnene bylinkami,
plnená kruta pečená
Suroviny:
krůta,
bůček,
slanina,
veka,
máslo,
droby,
vejce,
květ muškátový,
pepř,
bylinky
Komentáře (1)