Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Portobello (nejen) s Nivou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 842 kJ /
918 kcal
Bílkoviny65,88 g
Tuky52,29 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 427 mg
Sodík 2,76 g
Sůl6,67 g
Sacharidy44,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme přidat do směsi, kterou budeme plnit žampiony, nebo je dáme volně péct se žampiony, případně je použijeme do polévky. Krok 2: Nivu nastrouháme do misky, přidáme nasekaný nebo nastrouhaný česnek, jemně pokrájenou šunku, čerstvě nasekané bylinky (cca 1 lžíce), vejce, strouhanku nastrouhanou z ne zcela tvrdých rohlíků, veky či toustového chleba a vše dobře promícháme. Krok 3: Solit ani nemusíme vzhledem ke slanosti Nivy a šunky, případně jen opepříme. Krok 4: Připravenou směs rozdělíme do hlav portobello žampionů, které přendáme do máslem nebo olejem vymazané zapékací mísy, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20-25 minut, pak odklopíme a krátce dopečeme vršky směsi dozlatova. Krok 5: Podáváme s čerstvou zeleninou, se zeleninovými saláty, s opečenými tousty. bramborovou kaší...

Zveřejněno 6. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Portobello (nejen) s Nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LO0w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Portobello (nejen) s Nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LO0w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

hosta a všichni: omlouvám se, máte pravdu. Biologicky je to varianta Agaricus bisporus, česky Pečárka dvouvýtrusá. Kdysi mně kdosi na jiné internetové kuchařce přesvědčoval a přesvědčil o tomto mém omylu.:-((

Dobré, až na to, že žampiony a portobello jsou dvě různé houby :-D

Drobek: Já jsem našla tento odkaz, který potvrzuje, že botanicky jde o druh žampionu.
https://www.genusplus.cz/zblizka/netrecept-portobe...
Máš pro své tvrzení nějaký věrohodný důkaz? Zajímá mě to.

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
portobello s nivou, portobello plnene nivou, portobello recept, portabello recepty, žampiony portobello s nivou, portobello recepty, portobelo s nivou, portobello recept s nivoi, portobello s nivou recept, játrové portabello, plněné portobello s nivou, plněné portobello nivou, portobelo recepty s nivou, dušené portobello, portobello niva, recept na portobello s nivou, jak dlouho pect zampiony portobello, napln do portobello, portobello plněné nivou a sušenými rajčaty, zapekane portobello s nivou

Suroviny:
portobello, sýr niva, kost, česnek, bylinky, vejce, strouhanka, máslo

Přidat fotografie receptu