Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 587 kJ / 2 769 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 200,55 g |
Tuky | 185,97 g |
Vláknina | 11,44 g |
Cholesterol | 973 mg |
Sodík | 2,84 g |
Sůl | 6,84 g |
Sacharidy | 70,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kančí maso očistíme, odblaníme a pomeleme společně se středně prorostlým vepřovým bůčkem.
Krok 2: Maso melu dvakrát, podle rady starého dobrého kamaráda, kterého se už pro vás, bohužel nemohu zeptat, jaký to mělo a má důvod, ale řekl bych, že jde o jemnost směsi.
Krok 3: Do druhého mletí přidám pomlít i česnek s cibulí, smetanou navlhčené pokrájené starší rohlíky, uzený špek nebo slaninu bez kůže.
Krok 4: Vše v míse dochutím dle chuti pepřem, solí, novým kořením a buď majoránkou nebo tymiánem dle vlastní chuti.
Krok 5: Ze směsi můžeme mokrou rukou vytvarovat šišku, ze které důkladně "vyženeme" vzduch, aby nám při pečení na 190 stupňů v předehřáté troubě, v pekáčku s kouskem sádla nepraskla - nejprve pečeme 35-40 minut zakrytou, pak podlijeme a dopékáme za občasného podlití a přelití výpekem doměkka a dozlatova.
Krok 6: Nebo ze směsi vytvoříme placičky - karbanátky, které buď smažíme v rozpáleném sádle nebo na oleji dozlatova z obou stran, případně je můžeme i péct v předehřáté troubě na plechu se sádlem či olejem, na 200 stupňů, taktéž dozlatova, kdy je během pečení jednou obrátíme.
Krok 7: Podáváme s bramborovou přílohou nebo chlebem, zeleninou nebo zeleninovými saláty, hořčicí, okurkou, vychlazeným pivem...
Zveřejněno 13. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí karbanátky / sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/llkl
Moje poznámka
Kančí karbanátky / sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/llkl
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 2 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 4 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 3 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 3 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 5 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 6 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 6 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 8 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 21 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 22 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 22 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 22 hodinami
Tématické fráze:
sekaná z kančího masa,
karbanátky z kančího masa,
kanci karbenátky,
recept na kančí na sekanou,
karbanátky z kančí kýta,
kancisekana,
karbenátky z kančího masa,
karbenatky z divocaka,
kančí sekaná na pivu,
sekana mleté kančí,
sekaná z kančího masa maso,
kančí maso sekaná recept,
knčí sekaná,
sekana pecene ze zvěřiny,
sekané karbanatky,
sekaná pečeně z bučku a kančího masa,
recept karbanatky ze sekane,
kanci maso recepty,
sekaná z divočáka,
kanec sekaná recept
Suroviny:
maso kančí,
bůček vepřový,
špek uzený,
vejce,
rohlík,
česnek,
cibule,
sůl,
majoránka,
koření,
pepř mletý,
smetana ke šlehání,
sádlo
Komentáře (3)