Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený králík s hořčičnou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AndelaC AndelaC

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 043 kJ /
1 922 kcal
Bílkoviny15,06 g
Tuky179,12 g
Vláknina12,21 g
Cholesterol 162 mg
Sodík 3,75 g
Sůl9,32 g
Sacharidy60,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejte na 180 °C. Krok 2: Králíka naporcujte na požadovaný počet porcí a každou z nich dobře osolte a opepřete. Následně každý kousek obalte pěkně ve slanině. Většinou budete potřebovat 2 plátky slaniny na každý kousek. Pak vše naskládejte do pekáče. Díky slanině se králík jen tak nevysuší. Krok 3: Celou palici česneku jen přepulte a přiložte ke králíkovi spolu s rozmarýnem. Krok 4: Hořčičnou omáčku vytvořte zvlášť v misce. V zeleninovém vývaru rozmíchejte hořčici, med, smetanu a šťávu z poloviny citronu. Omáčku je třeba ochutnat a dostatečně dochutit solí a pepřem. Krok 5: Hořčičnou omáčku přilijte ke králíkovi a dejte péct na 180 °C. Díky slanině není potřeba králíka přikrývat alobalem. Pečte 1 hodinu až hodinu a půl, podle velikosti králíka. Krok 6: Po upečení by mělo být šťávy tak akorát. Pokud jí ale máte více, můžete ji po vyndání králíka ještě v pekáčku na plotně zredukovat na požadované množství. Důležité: hlavně šťávu nikam nepřelévejte a redukujte přímo v pekáčku, abyste do ní dostali ještě všechny ostatní chutě v něm připečené.

Zveřejněno 20. 1. 2018

Poznámka autorky AndelaC

Převzato z PRIMA FRESH.

Bylo to vážně vynikající. S pečenými brambůrky - super. Druhý den ještě lepší. Dala jsem to sem hlavně proto, abych si recept mohla uložit do svých oblíbených pro další použití.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík s hořčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WrzX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík s hořčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WrzX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

zajímavě určitě, škoda že je fotka zcizená http://kitchenstory.cz/peceny-kralik-s-horcicnou-o... - fotku mažu:-((

AndelaC: Jak píše Cat - opravdu jde o fotku. Recept je sice zkopírován, zdroj jsi ale uvedla. Sice to není asi ideální, lépe je popsat postup svými slovy, ale to je opravdu v mnoha případech nedohledatelné. Řečeno s klasikem "Poslední dobou se nám tady rozmohl takový nešvar", že i renomované kuchařky nepokládají za nutné uvést zdroj, kde čerpaly inspiraci a totožné suroviny v iluzi, že jsou snad jediné, komu na ty opsané recepty padlo oko ;-):-8. Důležité je ale jednoznačně to, že fotka by měla být vlastní. Není potřeba recept odstraňovat, až znovu budeš připravovat, tak zkus vyfotit a pak fotku přidat:-)

Zobrazit 5 starších odpovědí

Tahle úprava králíka vypadá hodně zajímavě. Už jsem myslím dělala králíka na hořčici, ale tohle vypadá zas jinak. :yes:

Tématické fráze:
pečený králík na hořčici, pečený králík na smetaně s hořčicí, pečený králík s horčicí, nejlepší pečený králík s hořčicí, králik pečený na hořčici, pečený králík s omáčkou, králík na hořčici a slaninou a s pečeným česnekem, pečený králík na smetaně, pceny králíka, hořčičná omáčka recept, králík v hořčičné omáčce, nejlepší králík na hořčici, pečený králík na česneku s hořčicí, pečeny králík na medu, pčený králík na hořčici, kralík na dijonske horcici, králík na citronech, kralik na citronu, peceny kralik v dijonske omáčce, pečený kralik v hořčičné omacce

Suroviny:
králík, slanina, sůl, pepř, česnek, rozmarýn, vývar zeleninový, hořčice dijonská, med, sůl, pepř, smetana, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu