Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staříčkovy zemáky s česnekem

I z běžných surovin můžeme snadným způsobem připravit pochoutku. Kolečka brambor dobře okořeníme a poté upečeme v troubě do růžova. Na závěr brambory promícháme s utřeným česnekem.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 341 kJ /
1 038 kcal
Bílkoviny32,52 g
Tuky1,17 g
Vláknina27,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 288 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy212,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory i se slupkou pořádně omyjeme a nakrájíme je na tenčí kolečka do pekáče. Krok 2: Každou vrstvu posypeme hojně kořením na brambory. Kdo solí málo, už nesolí, pokud koření obsahuje sůl. Posypeme kmínem a dále vrstvíme bramborová kolečka. Krok 3: Pekáč dáme do trouby asi na 200 °C, pokud možno na horký vzduch. Během pečení brambory opatrně promícháváme. Krok 4: Pečeme do růžova, pak vytáhneme a promícháme s utřeným česnekem, čím víc, tím lépe. Krok 5: Podáváme se zeleninovým salátem.

TIP: Další tipy na oblíbená bramborová jídla

Zveřejněno 2. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staříčkovy zemáky s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZpg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staříčkovy zemáky s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZpg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Podobně nám to dělám, musím pochválit, takhle je udělám musí to být vynikající.:-K

V receptu je česnek až po upečení.... Takže díky-dám ho před pečením ;)

Petra: No, ten česnek stratí pečením na síle. My ho máme rádi, tak ho dávám až po upečení brambor :-)

Dobrota, toho česneku tolik nemusím, ale brzo udělám :)

janakeslova@seznam.cz: podle smailíků fakt nevím, co si mám myslet. Pláč, smích, jazyk venku, palec hore, palec dole.. Tak co vlastně?;-)

janakeslova@seznam.cz 10. 8. 2012 14:44
;-(;-(:-(:-):-):-/:-p;-):-O:-8:-K:-*:-S:-D:-)):-?:-!:-((:yes::no::-//

;-);-)

JANI,TAKÉ JE DĚLÁM...jen je krájím na menší měsíčky a sypu je grilovacím kořením nebo vegetou:yes:a hlavně je peču na sádle

Super brambuuurky Jani :yes:

Chutnalo a moc :-DAž som od radosti aj zabudla dať bod :-8ale už som to napravila :-)

Tak Ivano, já se koukám, co to mám na těch fotkách za kořenky a ony to nejsou moje fotky! :-)):-D:-)) Děkuji!!! To mám radost, že chutnalo;-)

Tak takéto "zemáky" by som teda mohla jesť každý deň.:-DJednoduché ale výborné :yes:

Jani, moje oblíbené :-)..Bodík..:yes:..Jen ten název koření mi také chybí. Mám doma jen koření na "Americké brambory pikantní". Zkusím zajít do Hypernovy a pokud tam bude, dám vědět.

To koření mají v marketech,dnes jsem ho viděla v Kauflandu;-)je to sáček jako ostatní koření a je tam napsáno něco jako "koření na pečené brambory".

Právě v jednoduchosti je Jani ten vtip dobrého jídla. Nebavilo by mne stát celé dopoledne u sporáku a míchat a ochutnávat a dochucovat:-O. Já tam dávám česnek i cibuli a zapeču spolu s bramborami:-*. Posílám +bod:yes:

Tématické fráze:
pecene zemaky, zemaky v troubě, zapékané zemáky, pecene zemaky v troube, zapecene zemaky, zemaky pecene v troube, koření na pečené brambory, zemaky na rozmarynu,cesneku a olivovem olej, výborné zemáky, francouské zemáky, recept pecene zemaky, francouzké zemáky, zemaky v troubě se slupkou, zemaky v troube recept, zapekany zemaky, pečené zemáky a zelenina, recepty na opekané zemáky, opekané zemáky, staříčkovy brambory, francouzké brambory na víc spůsobů

Suroviny:
brambory rané, sůl, kmín celý, koření na americké brambory, olej, česnek

Přidat fotografie receptu