Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové řezy bez krému

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 045 kJ /
3 835 kcal
Bílkoviny92,68 g
Tuky216,42 g
Vláknina14,64 g
Cholesterol 1,78 g
Sodík 835 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy371,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Mléko necháme ohřát na pokojovou teplotu, z citronu vymačkáme šťávu a zbavíme ji zrníček. Odvážíme mouku. Vejce opatrně rozklepneme, žloutky dáme do mísy spolu s oběma cukry. Zapneme troubu na 160 st.C, aby se předehřála. Krok 2: Ušleháme bílky (s pár kapkami citronové šťávy) dotuha, nakonec zašleháme zbytek šťávy z citronu a dáme na chvíli stranou. Pokračujeme prošleháním žloutků s cukry do světlé pěny. Do ní zašleháme zchladlý tuk, přidáme mléko, opět prošleháme, aby se všechny suroviny dobře spojily. Nakonec, za stálého pomalého šlehání, přidáme do směsi i mouku. Žloutková směs je hodně řídká, asi jako na palačinky. Krok 3: Opatrně do směsi vmícháme pevný sníh - lžící, vidličkou, pomalu, tak aby si těsto zachovalo nadýchanou konzistenci. Nelekejte se, těsto je jak pěna. Přelijeme je do plechu s vyššími okraji vyloženého pečícím papírem (velikost tak 25x25 či 17x27 cm) a dáme do předehřáté trouby. Pečeme cca 30-35 minut, občas zkontrolujeme a když začne být moučník zlatavý, shora praskat a je střed pevný, je upečeno. Necháme vychladnout a dáme do druhého dne - nejlépe do chladničky - ztuhnout. Krok 4: Můžeme jen pocukrovat nebo dát polevu. Já promíchala zakysanou smetanu s čokoládou, rozpuštěnou ve vodní lázni.

Zveřejněno 27. 1. 2018

Poznámka autorky hosta

Zdroj: przepisy

Nevěřila jsem obrázkům z těch stránek, ale opravdu - řídké těsto udělalo dole asi centimetrový žloutkový krémový pruh, moučník je velmi jemný a vůbec není přeslazený. Podmínkou je určitě důkladné vyšlehání a opatrné smíchání surovin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové řezy bez krému

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2PQj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové řezy bez krému

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2PQj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Výborné řezy, sladké tak akorát. Také jsem nakonec smíchala čokoládu se zakysanou smetanou a ta těm řezům dodala jedinečnou chuť. Určitě jsem nepekla naposledy.:-K:yes:

Hosta :yes:. Znám jako pudinkový dort z německých stránek. Vynikající.

Ano Magdalenka - chytré řezy :yes:
www.labuznik.cz/recept/chytre-rezy/

Tenhle recept se mě líbí mnohem více, zaprvé proto, že má nahoře čokoládovou polevu, zadruhé pro mnohem menší, sympatické množství cukru. Ráda vyzkouším něco nového, ale u toho původního receptu mě odrazovalo půl kila cukru - ubrat ho bych se bála, jde přece jen o velmi speciální postup! Už jsem si ho uložila.

Dajda: Není to složité, zkus a nebudeš litovat:-)

Poznám ako chytré rezy, iteligentné rezy, alebo múdre rezy....tak nejako, nespomeniem si na presný názov. :-8 To preto, že samé od seba sa urobia vrstvy počas pečenia v rúre. Mám recept niekde medzi svojimi výpiskami , piekla som ale len asi dvakrát. Myslím, že mám trochu iný pomer surovín, som presvedčená, že som ich videla aj tu. (Kto to nájde pod akým názvom?) Mne chutili, aj rodine.

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
rezy bez kremu, krémové řezy, kouzelné makové řezy, kouzelné makové řezy recept, řezy bez vajec, krémové řezy bez krému, buchta bez krému, recept kouzelné makové řezy, řezy na plech bez krému, kremovy rez, výborné krémové řezy, sympatické řezy, rezy bez mouky, ovocné řezy bez krému, recept na buchtu bez krému, vynikající recepty na řezy bez krému, krémy na řezy recept, kozelné makové řezy, krémové a šlehačkové řezy a moučníky, řez krémový

Suroviny:
vejce, mouka hladká, máslo, cukr moučkový, cukr, citron, mléko, smetana zakysaná, čokoláda hořká

Přidat fotografie receptu