Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí hřbet v marinádě z česneku a agave

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 124 kJ /
269 kcal
Bílkoviny1,26 g
Tuky20,98 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na marinádu smícháme všechny ingredience - olej, prolisovaný česnek, agave sirup a sůl. Krok 2: Králičí hřbety omyjeme, odblaníme a potřeme marinádou z obou stran. Krok 3: Hřbety s marinádou dáme do pekáče a zakryté víkem dáme péct do trouby na 200 stupňů. Krok 4: Každých cca 20 minut kontrolujeme a v případě potřeby trochu podlijeme vodou. Pekáč vždy otočíme, aby se hřbety rovnoměrně propekly. Krok 5: Když je maso na hřbetech měkké, dáme na talíře a podáváme s brambory, kaší, tarhoňou...

Zveřejněno 27. 1. 2018

Poznámka autorky Johanka128

Králičí maso je vynikající a v marinádě ještě lepší. Nejlepší je nechat hřbety marinovat klidně i celou noc, maso pak bude křehčí. Pokud to nejde, dají se upéci i potřené marinádou a dané rovnou do trouby.

Marináda vytvoří na povrchu tmavší jakoby opečený vzhled.

My jsme si jako přílohu dali tarhoňu opečenou na pórku a mleté sladké červené paprice.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí hřbet v marinádě z česneku a agave

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7m08

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí hřbet v marinádě z česneku a agave

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7m08

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
králičí hřbety v jogurtové marinádě

Suroviny:
hřbet králičí, česnek, olej olivový, sirup agávový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu