Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veprový kotlet Štěpán

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 221 kJ /
531 kcal
Bílkoviny13,11 g
Tuky39,68 g
Vláknina5,10 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 105 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy28,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotletky si naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Krok 2: Vyndáme je a ve výpeku osmahneme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova, zaprášíme moukou a uděláme tmavší jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou+bujon a uděláme klasické UHO (univerzální hnědá omáčka). Krok 3: Vratíme maso do omáčky a cca 20-30 minut (dle kvality masa) podusíme do měkka. Krok 4: Na konci varu přidáme do omáčky narájené na tvrdo uvařené vejce (nebo vejce dáme na maso až při servírování). Podáváme s oblíbenou přílohou (knedlík, špecle, rýže, těstoviny, bramboty ...). Dobrou chuť.

Zveřejněno 2. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veprový kotlet Štěpán

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2RZz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veprový kotlet Štěpán

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2RZz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

já tam občas dávám houby a je to moc dobrý:yes::yes::yes:

Hezký a jednoduchý receptík ... bodík letí :yes:+6

:-p:yes::yes::yes:

papričko:yes::yes::-)) +

Asi by tam mohl být, ale taťka okuky nemusí, takže vynechávám. ;-)

Market, to se mi moc líbí! Kde je šťáva, to můžeme. Ale, nějak se mi to trochu spojuje se štěpánskou hovězí pečení, neměl by být ve šťávě okurek?:-?:yes::yes::yes:+

Tématické fráze:
univerzalni hneda omacka, vepřový kotlet, co uvarit na stepana, uho omáčka, univerzální hnědá omáčka recept, štěpánská omáčka, omáčka uho, kotleta recepty, kotlety recept, omáčka z kotlety, recepty na štěpána, kotleta recept, uho recept, hnědá omáčka k masu, hneda omacka, stepanka omáčka, stepanska kotleta, recepty vepřový kotlet, veprovy kotlet recepty, recept kotleta

Suroviny:
kotleta, olej olivový, cibule, mouka hladká, bujón, sůl, pepř, vejce

Přidat fotografie receptu