Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy den a noc

Nadýchané a krásně vláčné řezy den a noc mají svůj název díky světlému a tmavému těstu, mezi kterým najdeme slaďoučká jablíčka vonící po vanilce a skořici. Šťavnaté řezy potěší vaši nedělní návštěvu.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Martina Kockova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 654 kJ /
5 892 kcal
Bílkoviny102,50 g
Tuky246,28 g
Vláknina46,65 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 971 mg
Sůl2,80 g
Sacharidy793,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem (nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou). Včas zapneme nahřívat troubu na 190 °C. Krok 2: Nejprve připravíme tmavé těsto. Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, kakaem a vyhloubíme důlek. Krok 3: Dokola rozmístíme na kousky nakrájené máslo, do důlku rozklepneme vejce a přidáme vodu. Zpracujeme hladké těsto, které rozválíme a přeneseme na připravený plech. Krok 4: Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a rozprostřeme na těsto na plechu. Posypeme je vanilkovým cukrem a skořicí. Krok 5: Připravíme světlé těsto. Žloutky oddělíme od bílků. V jedné misce ušleháme tuhý sníh z bílků a špetky soli. Krok 6: V druhé misce ušleháme žloutky s cukrem do husté pěny. Postupně zašleháme olej (přiléváme tenkým pramínkem) a vodu. Krok 7: Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh. Krok 8: Těsto opatrně rozetřeme na jablka. Plech vložíme do trouby a pečeme na 190 °C zhruba 20 minut do zrůžovění. Krok 9: Vychladlé řezy lehce posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Jak na hraběnčiny řezy?

Zveřejněno 2. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy den a noc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58P8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy den a noc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58P8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Taky jsem dělala a všem moc chutnalo :-p

Tak dneska jsem pekla jsou moc dobre.:yes::yes::yes::-pPřidala jsem fotky jestly nevadí?

Koláč den a noc jsem chtěla dnes přidat, ale vidím, že už tady je, tak aspoň přidám fotku, protože tyto řezy jsou super mňamka. Já jen přidávám ještě na tmavé těsto ořechy a do jablek rybíz, nebo brusinky, namočené v rumu. Jablky nešetřím. Zkuste, jednoduchý a výborný;-)

den a noc bol kolac mojho detstva...ale urcite nesli don jablka, ale bud mandle alebo kusky vlaskych orechov..toto je ine variacia...dufam, ze martina doda aj foto.

Tématické fráze:
řezy den a noc, rezy noc a den, buchta den a noc, koláč den a noc, den a noc recept, buchta noc a den, recept den a noc, moučník den a noc, den a noc, koláč noc a den, recept dne, řez den a noc, moučník noc a den, noc a den recept, den a noc kolac, ořechové řezy den a noc, recept na den a noc, recept noc a den, den a noc řezy, den a noc buchta

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, kypřící prášek do pečiva, kakao, máslo, vejce, voda, vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, sůl, jablko, cukr vanilkový, skořice

Přidat fotografie receptu