Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelínové karbanátky s mletým masem

Dozlatova usmažené karbanátky jsou velice oblíbené. Vyzkoušejte je ozvláštnit přidáním hermelínu, získají tak zajímavou smetanovo-sýrovou chuť. Karbanátky si nejlépe vychutnáme s hebkou bramborovou kaší.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 299 kJ /
1 744 kcal
Bílkoviny161,55 g
Tuky106,30 g
Vláknina2,15 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 2,96 g
Sůl7,56 g
Sacharidy34,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso dáme do mísy, nastrouháme, nebo jemně pokrájíme hhermelín, který pro lepší manipulaci můžeme dát ztuhnout do mrazáku (nebo použijeme mokrý nůž). Krok 2: Přidáme smetanu, vejce, osolíme a dobře promícháme. Pak přisypeme strouhanku z jednoho staršího, ne tvrdého rohlíku, kterou nastrouháme nebo rozmixujeme a ten, kdo má rád bylinky, přidá i nasekanou petrželku. Opět promícháme. Krok 3: Mokrýma rukama uděláme 12-14 stejně velkých placiček, které obalíme ve strouhance. Krok 4: Smažíme na rozpáleném oleji v nepřilnavé pánvi z obou stran dozlatova. Placičky děláme více zploštělé, při smažení se "zvednou". Krok 5: Podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší.

Zveřejněno 1. 2. 2018

Poznámka autora recepty73

Do mleté směsi nedáváme cibuli ani česnek, měly by být s příjemně jemnou, smetanovo-sýrovou chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínové karbanátky s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qlx5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínové karbanátky s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qlx5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
hermelín s mletým masem, masové karbanátky s hermelínem, hermelínové karbanátky, hermelin smaženy v mletym masem, hermelín obalený mletým masem, karbanátky z mletým masem a brambory, veprove karbenatky z hermelínem, obaleny hermelin mletým masem, hermelín obalený v mletým masem, mleté maso s hermelínem, karbanátky recept, karbanátky s hermelínem, kabenatky, karbanátky s mletým.masem a hermelínem, recept na obalený hermelín mletým masem, kabenatky z rohliku, kabenatky s mletym masem, karbenátky s hermelínem, hermelínové brambory s mletým masem, karbenátky s hermelínem

Suroviny:
maso vepřové mleté, sýr hermelín, vejce, smetana ke šlehání, sůl, rohlík, petrželka, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu