Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené zelí - zadělávané

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 116 kJ /
506 kcal
Bílkoviny40,40 g
Tuky18,54 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 1,82 g
Sůl4,00 g
Sacharidy36,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažíme na sádle, uzeném špeku nebo oleji lehce dozlatova. Pak přisypeme na nudličky pokrájené zelí, které osolíme a okořeníme pepřem, kmínem a česnekem.
Promícháme společně s cibulí, zalijeme vývarem a za občasného promíchání dusíme doměkka (nerozdusit na kaši!). Krok 2: Během dušení si pokrájíme klobásu na slabší kolečka, která osmažíme na pánvi. Pokud je klobása hodně tučná, nemusíme dávat ani tuk na smažení. Klobásu vyndáme stranou a na pánvi po klobáse si uděláme jíšku. Pokud je na pánvi málo tuku, přidáme jednu dvě lžičky oleje (sádla) a ty zaprášíme moukou, kterou za stálého míchání necháme zpěnit a osmažit dorůžova. Krok 3: Takto hotovou jíšku přidáme k dušenému zelí, promícháme a necháme společně ještě krátce provařit, případně zředíme troškou vývaru. Pokud je třeba, zelí ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a buď do něj rovnou vmícháme osmaženou klobásu nebo ji na zadělávané zelí dáme, až když je nandané na talířích. Krok 4: Podáváme s chlebem, bramborovým nebo houskovým knedlíkem či bramborovými noky. Krok 5: Další varianty zadělávaného zelí: do jíšky můžeme nechat krátce osmažit i sladkou papriku (1,5 lžičky). Zadělávané zelí můžeme také ochutit majoránkou nebo tymiánem. Místo klobásy můžeme osmažit kvalitní špekáčky nebo párky ve střívku, případně uzené maso. Pokud chceme zadělávané zelí připravit bezmasé, vynecháme uzeninu a podávat můžeme například s vejcem. Dochutit zadělávané zelí můžeme i rajským protlakem, který přidáváme do hrnce společně se zelím. Jestliže máme rádi bramborové pokrmy, není na škodu přidat k zelí uvařit i na kostičky pokrájené dvě tři brambory.

Zveřejněno 4. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené zelí - zadělávané

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3ggp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené zelí - zadělávané

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3ggp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Urcite by som si na tomto jedlo moc pochutila.Ukladam do kucharky na vyskusanie:yes::yes::yes::yes:

popoluska340: :-K:-K:-K

Tématické fráze:
zadělavané zelí, zadelavane kysané zelí, moravské zadělávané zelí, jak dochutit zelí, jak ochutit zelí, zadělávané červené zelí, jak ochutit kysane zeli, jak ochutit červené zelí, jak připravit hlávkové zelí, zadělávané zelí recepty, jíška do zelí, zadelavane hlavkove zeli, jak připravit zelí, recept zadělávané zelí, jak dochutit červené zelí, recept na zadělávané zelí, jak dochutit kysané zelí, zadělávané moravské zelí, zelí zadělávané, zadělávané bílé zelí

Suroviny:
zelí hlávkové, cibule, špek uzený, sůl, pepř mletý, kmín drcený, vývar, mouka hladká, klobása papriková

Přidat fotografie receptu