Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražské kuře s omáčkou Mornay

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 332 kJ /
1 513 kcal
Bílkoviny81,33 g
Tuky107,72 g
Vláknina22,80 g
Cholesterol 826 mg
Sodík 2,03 g
Sůl4,77 g
Sacharidy44,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme a podusíme. Krok 2: Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme 200 ml mléka a pilně mícháme, aby se neutvořily hrudky. Pokud je potřeba, přilijeme trochu mléka, pak přidáme asi 100 g jemně nastrouhaného sýra gouda a 2 žloutky, ještě chvilku metlou mícháme dohladka. Omáčku dochutíme solí podle potřeby. Krok 3: Do zapékací mísy nebo do pekáčku klademe vrstvy: šunka, dušené houby, vykostěné kuře, zalijeme omáčkou Mornay a znovu vrstvíme. Zakončíme omáčkou. Krok 4: Dáme do trouby zapéct.

Zveřejněno 4. 2. 2018

Poznámka autorky RubyRom

Kdysi jsem kdesi objevila tento recept, již léta ho dělám a moc nám chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražské kuře s omáčkou Mornay

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n00p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražské kuře s omáčkou Mornay

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n00p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pražské kuře, omáčka mornay, vykostene kure s houby, mornay, sýr mornay

Suroviny:
kuře, cibule, šunka, houby, olej, sůl, pepř, máslo, mouka hladká, žloutek, mléko, sýr gouda

Přidat fotografie receptu