Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldové pečivo

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HUSTENKA

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 8-10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 701 kJ /
3 036 kcal
Bílkoviny95,18 g
Tuky117,66 g
Vláknina65,80 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 6,50 g
Sůl16,21 g
Sacharidy366,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku vysypeme do pekárny, přidáme na jednu stranu sůl, na druhou do důlku rozdrobené droždí s cukrem, olej a vlažnou vodu. Zavřeme a zvolíme program Kynuté těsto. Krok 2: Po vykynutí dáme těsto na pomoučněný vál a tvoříme housky či rohlíky, nebo jen bulky. S těstem se krásně pracuje. Krok 3: Dáme na plech s pečícím papírem a potřene vejcem, popř. posypeme solí, kořením či semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20 min.

Zveřejněno 5. 2. 2018

Poznámka autorky HUSTENKA

Jsou opravdu výborné, nadýchané a dají se jíst i druhý den. U nás zmizí ještě týž den:-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ppvQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ppvQ

Komentáře (7)

Pacesko: Dobrý večer, recept je zařazený i do kategorie "Domácí pekárna" avšak těsto můžete připravit i bez ní, jedná se o klasické kynuté těsto, které můžete připravit v robotu nebo ručně. Na tomto odkazu najdete postup, jak postupovat

Proč do nadpisu nedáte i spojení...v domácí pekárně??? Člověk si projede ingredience, kouká do špajzu co má, jede na postup a tam - vložíme do pekárny!
Tak fajn, pekárnu nemám, tak mi je tenhle recept na 2 věci! Za uplynulý čas jsem si mohl najít jiný recept!

Dala jsem cca 350g hrubé špaldové mouky a 150g hladké špaldy, výsledek je vynikající. Rohlíčky jsou křupavé a nadýchané. Výborné!<3:-D:-K

Děkuji moc:-)

Annak: neni za co:-D

Dobrý den,
mohu se zeptat jaký typ špaldové mouky jste použila. Děkuji za odpověď Anna

Annak: Dobry den,klasickou hladkou z Lidla;-)

Tématické fráze:
pečivo ze špaldové mouky, domácí pečivo ze špaldové mouky, domácí špaldové pečivo, špaldova veka se seminky, recept pecivo ze špaldové mouky, recept na pečivo ze špaldové mouky, pecivo ze špaldové hladké mouky, slane pecivo ze špaldové mouky, recepty ze špaldy, recept na pečivo se špaldové mouky, domácí spádové pečivo, špaldové slané pečivo, špaldové housky, kvaskove spaldove pecivo, špaldové mouky recept, pečivo z spaldove mouky, pečivo se ze špaldové mouky, slané pečivo ze špaldovy mouky, pečivo ze špaldové mouky bez drozdi, pečivo se špaldovou moukou

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, sůl, cukr třtinový, droždí čerstvé, olej řepkový, voda, vejce

Přidat fotografie receptu