Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 433 kJ / 2 016 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,51 g |
Tuky | 143,59 g |
Vláknina | 9,50 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 3,50 g |
Sůl | 8,63 g |
Sacharidy | 134,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky utřeme s máslem a solí, pak přidáme mouku a mléko, promícháme a přidáme nadrobno nasekaná okapaná rajčata a bazalku, nakonec vmícháme tuhý sníh.
Krok 2: Rozpálená vaflovač postříkáme olejem ve spreji nebo potřeme mašlovačkou a dáme 3- 4 lžíce těsta. Pečeme asi 3 minuty.
Krok 3: Slané vafle se dobře hodí k polévkám.
Zveřejněno 8. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatové vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RmGV
Moje poznámka
Rajčatové vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RmGV
Nejnovější recepty
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 7 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 8 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno 15. 4. 2025 18:20
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno 15. 4. 2025 17:53
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno 15. 4. 2025 17:03
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 3 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 4 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 4 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 5 hodinami
Minutkové žampiony
Janet.P před 5 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 7 hodinami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 8 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 9 hodinami
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 10 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kacenka1352 před 10 hodinami
Tématické fráze:
recept na slané vafle,
vafle s rajčaty recept,
recept na rajcatove vafle,
rajčatové vafle
Suroviny:
žloutek,
máslo,
sůl,
mléko,
mouka polohrubá,
rajče sušené v oleji,
bazalka čerstvá
Komentáře (2)