Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsa s jablky a červeným vínem

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 574 kJ /
376 kcal
Bílkoviny2,20 g
Tuky1,56 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy51,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prsa omyjeme a kůži nařežeme do kříže. Z obou stran osolíme a ze strany masa posypeme tymiánem. Jablka nakrájíme na kousky. Krok 2: Pánev rozpálíme nasucho a prsa na ni vložíme kůží dolů. Krok 3: Opékáme 7-8 minut, potom otočíme a pár minut opékáme i z druhé strany. Sádlo pustí a maso se tak k pánvičce nepřilepí, není třeba žádný jiný tuk. Krok 4: K masu přidáme jablka a přilijeme víno. necháme pár minut probublat a přesuneme do nádoby vhodné do trouby (zapékací miska, pekáček...). Krok 5: Dáme péci do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 30 minut, po 15-20 minutách zkontrolujeme. Krok 6: Když je maso měkké, nakrájíme ho na plátky a podáváme s brambory.

Zveřejněno 11. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa s jablky a červeným vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MPvG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa s jablky a červeným vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MPvG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kachní prsa na červeném víně, kachní prsa na červeném vínu, kachna marinovaná v červeném víně, recepty kachní prsa s jablky, kachní prsa na jablkách

Suroviny:
prsa kachní, sůl, tymián, jablko, víno červené

Přidat fotografie receptu