Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vinná klobása pečená v troubě (bez tuku)

Jednoduchý recept pro všechny masožravce na rychlou večeři či oběd. Pečeme bez tuku, takže se vyhneme případnému nepříjemnému připálení. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninou.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 234 kJ /
1 012 kcal
Bílkoviny56,00 g
Tuky80,00 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 3,28 g
Sůl8,00 g
Sacharidy16,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Klobásu rozdělíme na 2 porce. Obalíme je v hladké mouce, stočíme a vložíme do skleněné zapékací misky. Krok 2: Misku není třeba nijak vymazávat tukem. Z klobásy se vypeče dostatek tuku tak, aby se nepřipálila. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 ºC. Ideální je použít kombinaci grilu a horkého vzduchu. Doba pečení je cca 15-20 minut. Krok 4: Vinná klobása je dost tučná, ale při tomto způsobu přípravy se hodně tuku vypeče. Tím ovšem zmenší svůj objem a je pak obvykle moc slaná. Proto podáváme s nesolenou bramborovou kaší a zeleninou dušenou v páře.

TIP: Jak uvařit bramborovou kaši

Zveřejněno 12. 2. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vinná klobása pečená v troubě (bez tuku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n017

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vinná klobása pečená v troubě (bez tuku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n017

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Diky za recept kocko:-*

Já tak obaluji jitrnice a jelita, aby neprasky:-8

magdalenka: Já je nechám venku z lednice, aby nebyly ledové. Pokud ještě jsou, dám je na chvíli do teplé vody. Pak je osuším a obalím v mouce a smažím na pánvi. Netvrdím, že nikdy nepraskly i tak, ale v 80% opravdu neprasknou:-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
pečená vinná klobása, vinná klobása v troubě ve smetaně, pečení vinné klobásy, vinna klobasa peceni, pečená vinná klobása recept, vinna klobasa pecena, jak upéci vinnou klobásu, vinná klobása, klobasy v troubě, pečená klobása, vinná klobása pečená v troubě na smetaně, klobasa v troubě, vinná klobása pečená v troubě se smetanou, recepty na vinnou klobásu, pečeme vinnou klobásu, recept na pečenou vinnou klobásu, vinná klobása pečená se smetanou, pečena vina klobasa, vinná klobása klobása recepty, doba pečení vinné klobásy

Suroviny:
klobása vinná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu