Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandský sekaný vepřový řízek

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 050 kJ /
251 kcal
Bílkoviny22,50 g
Tuky15,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,50 g
Sacharidy6,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté vepřové maso (bůček nebo plec) dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody. Poté řádně promícháme, aby se maso s vodou dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný Gouda sýr (lze použít i tučný Eidam), jemně nasekanou plocholistou petrželovou nať, osolíme a opepříme. Krok 2: Vše opět dobře propracujeme a mokrou rukou tvarujeme karbanátky (placičky), které obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.
Podáváme ihned po usmažení, nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší.

TIP: Jak správně obalovat v trojobalu?

Zveřejněno 15. 2. 2018

Poznámka autora recepty73

Receptem jsem se kdysi inspiroval u "Kluků v akci" a nelitoval jsem :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandský sekaný vepřový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YwGM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandský sekaný vepřový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YwGM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

recepty73: Mám holandské řízky moc ráda, ale přestala jsem je dělat, protože při smažení prskají.
Jaké máte Vy zkušenosti, prosím poraďte.

Recept OK,jen vodu vyměnte za mléko !!!!!

czvlakan77: ...děkuji za komentář:-K:-K:-K a ano, v troubě je lze upéct také;-):yes: ...u nás bohužel frčí ta méně zdravá pánvičková varianta:-8

Skvělý holanďan. Já dělám v troubě na 200°cca 13 minut každou sranou.

Tématické fráze:
recept na sekaný holandský řízek, holandský sekaný řízek recept, holandský sekaný řízek, sekany rizek, holansky vepřový řízek, holandský řízek, sekaný řízek recepty, recept na holandský řízek recept, holandsky rizky, přírodní holandský řízek, holandske rizky, sekany holandský řízek, holanský sekaný řízek recept, holandský řízek příprava, sekané řízky, sekany rizek recept, holandský řízek recept, holandský řízek přírodní, příprava holandského řízku, holanský sekaný řízek

Suroviny:
maso vepřové mleté, sůl, pepř mletý, petrželka, sýr, voda, mouka, vejce, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu