Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Zavařené" kvašáky

Milujete kvašáky? Okurky, které jsou nedílnou součástí spousty tradičních receptů, mají krátkou dobu spotřeby. Uchovat je delší dobu, to je cílem našeho receptu. Vyzkoušejte přípravu a zkuste kvašáky uchovat i mimo jejich běžnou sezónu.

Hodnocení receptu je 4,7 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + doba kvašení

30 min (30 min příprava, + doba kvašení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nálev na okurky převaříme a necháme zchladnout. Množství volíme podle počtu okurek, které budeme nechávat kvasit. Krok 2: Na dno čistých, vypláchnutých sklenic dáme kopr, kolečka oloupaného křenu a naskládáme okurky. Krok 3: Omyté okurky zalijeme nálevem tak, že musí být potopené. Pak sklenice dobře zavřeme novými víčky. Krok 4: Sklenice necháme stát venku v teple asi 14 dnů. Můžou být podložené igelitem - během kvašení ze sklenic část nálevu vyteče. Víčko se během kvašení vypoukne nahoru, po ukončení kvašení by se měla víčka vtáhnout zpět do sklenice. Takové sklenice uložíme do sklepa, kde vydrží opravdu dlouho.

TIP: Jak připravit kvašáky

Zveřejněno 18. 2. 2018

Poznámka autorky cathleen

Recept je vyprošený u zdravotní sestřičky - tyto kvašáky dělává její babička roky. Vydrží prý "napořád" - výborné jsou i po půl roce. Jak dlouho je měli ve sklepě nejdéle, si sestřička nepamatovala.

Už se těším, až je v létě vyzkouším, kvašáky miluji :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Zavařené" kvašáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pk41

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Zavařené" kvašáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pk41

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Děláme je takto už roky, jen přidáváme vinné listy tak jak jsou vidět i na fotografii. :-)

Recept ukládám pro manžela;-)Ten kvašáky miluje:yes:

Tématické fráze:
jak zavařit kvašáky, výborné kvašáky, kvašaky recepty, kvasene okurky zavarene, sterilizace kvasaku, zavařené kvašené okurky, zavareny kvaseny na okurky, jak se zavařují kvašáky, jak dlouho vydrží kvašáky, kvašáky podle babičky, recept na kvašáky, kvašaky sterilizace, kvašáky zavařit na zimu recept, kvašáky od babičky, kvašáky nálev, recept kvasaky zavaene, kvašaky, recept na výborné kvašáky, jak dlouho zavaret okurky, jak zavařit okurky kvašaky

Suroviny:
okurka čerstvá, kopr, křen, voda, sůl

Přidat fotografie receptu