Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelný eintopf s vepřovým masem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 955 kJ /
1 423 kcal
Bílkoviny135,28 g
Tuky64,47 g
Vláknina33,18 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 4,23 g
Sůl9,60 g
Sacharidy63,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájené cibule dosklovata, přidáme pokrájené maso na kostky a smažíme za občasného promíchání, než se vysmaží šťáva z masa. Pak zasypeme paprikou, kořením, přidáme protlak a ještě krátce (aby paprika nezhořkla,) vše osmažíme. Krok 2: Přilijeme vývar a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme pokrájené zelí a dále dusíme do úplného změknutí masa i zelí. Dochutíme dle potřeby solí a pepřem. Krok 3: Pokud použijeme zelí rané, bude doba dušení kratší a pokud pozdní, doba dušení je delší. Krok 4: Jestliže nechceme zahušťovat moukou, můžeme tekutinu zredukovat vařením bez poklice na potřebné množství nebo přidat trochu solamylu rozmíchaného v malém množství vody, nebo přistrouháme jednu bramboru najemno. Pokud zahušťujeme, tak ještě krátce eintopf provaříme. Krok 5: Do eintopfu můžeme také vmíchat šlehačku nebo zakysanou smetanu (tu již nevaříme, aby se nesrazila). Také hotový eintopf můžeme na talíři dozdobit kopečkem zakysané smetany. Vše dle chuti každého. Krok 6: Podáváme s knedlíky, noky nebo chlebem.

Zveřejněno 28. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný eintopf s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jjXR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný eintopf s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jjXR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Vypadá to a tváří se to jako segedín akorát se jmenuje jinak. Eintopf s knedlíkem?

recepty73: protlak dávám, pušku nemám:-8

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
zelny gulas s vepřovým masem, eintopf maso se zelím, dušení veprove maso recepty, eintopf z vepřového masa, zelný eintopf, eintopf se zelim, eintopf recept s masem, eintopf maso se zelím, ieintopf z veproveho, šťáva k vepřovému masu recept, segedín z raného zelí, rané zelí s vepřovým masem, eitopf vepřove a zelí, široké nudle s vepřovým masem a zeleninou

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, sádlo, sůl, pepř mletý, paprika, koření grilovací, protlak rajčatový, zelí hlávkové, smetana ke šlehání, mouka hladká

Přidat fotografie receptu