Velikonoční mini mazance
Dobrotami napěchované mazance se mohou stát o svátcích jara vhodným dárkem pro návštěvy, či vaše blízké. Opravdu výborné minimazance budou odměnou za dobře vypracované kynuté těsto a láskyplnou péči před i při pečení.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 154 kJ / 3 622 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,06 g |
Tuky | 137,75 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 164 mg |
Sůl | 0,39 g |
Sacharidy | 500,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lžíci cukru rozetřeme s droždím a když se rozteče, přidáme 1-2 lžíce mouky a 2-3 lžíce mléka. Řídký kvásek necháme 5 minut vzejít.
Krok 2: Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk. Ve vlažném mléce rozpustíme sůl a rozkvedláme žloutky. Směs zapracujeme do směsi cukru, mouky a vlahého tuku.
Krok 3: Přidáme sekané mandle a rozinky. Vařečkou těsto spojíme, přendáme na vál a těsto dobře propracujeme. Nesmí se chytat válu, pak je dobře vypracované. Necháme vykynout v míse přikryté čistou utěrkou, až těsto zdvojnásobí svůj objem.
Krok 4: Včas předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 5: Vykynuté těsto na vále rozdělíme na 6 stejných dílů a vytvarujeme bochánky. Přendáme je na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem, nůžkami na povrchu nastřihneme kříž, posypeme mandlovými lupínky a necháme ještě chvíli kynout. Pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova 30 - 40 minut podle potřeby.
Krok 6: Upečené bochánky necháme vystydnout na mřížce.
Zveřejněno 3. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční mini mazance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gj5Z
Moje poznámka
Velikonoční mini mazance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gj5Z
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 10 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 11 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 13 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 14 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerový salát s ořechy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tvarohová rybičková pomazánka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Míša řezy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Šťáva k masu
Neregistrovaný před 2 hodinami
Jablkovo - ořechový koláč s čokoládou
Neregistrovaný před 3 hodinami
Propolisová tinktůra-všelék
Neregistrovaný před 3 hodinami
Rajská omáčka
Laelenka před 3 hodinami
Škvarkové placky
Neregistrovaný před 4 hodinami
Hovězí krk Stroganov
Neregistrovaný před 4 hodinami
"Hříbkajda" (hříbková omáčka)
Neregistrovaný před 4 hodinami
Tématické fráze:
mini mazance,
velikonoční mazanec recept,
mini mazanec,
minimazance,
velikonoční mini mazance,
minimazanec,
velikonoční mazanec,
velikonoční minimazance top recepty,
recept velikonoční mazanec,
recept na velikonoční mazance,
velikonoční recepty,
mini matance,
mini mazance recepty,
mini velikonoční mazance,
mini mazanec recept,
mini velikonoční mazanec recept,
mazanec mini,
recept mini mazance,
těsto na minimazanec,
velikonocni mini mazanec recept
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
droždí,
mléko,
kůra citronová,
vanilka,
rozinky v rumu,
mandle,
lupínky mandlové,
vejce
Komentáře