Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 446 kJ / 2 019 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,54 g |
Tuky | 98,12 g |
Vláknina | 12,55 g |
Cholesterol | 919 mg |
Sodík | 3,12 g |
Sůl | 7,63 g |
Sacharidy | 197,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na troške oleja orestujeme tarhoňu do svetlohneda. Potom ju zalejeme vriacou vodou, osolíme a dusíme domäkka.
Krok 2: Slaninu nakrájame na kocôčky a rozpražíme. Keď pustí tuk, pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme.
Slaninu s cibuľou aj tukom pridáme k dusenej tarhoni a premiešame. Krok 3: Pridáme Nivu narezanú na malé kocky, vajcia a nasekanú bazalku a vňať. Dochutíme korením. Premiešame. Krok 4: Zmes dáme do vymasteného srnčieho chrbáta a pečieme v rúre na 180°C asi 45 minút. Krok 5: Necháme trocha prechladnúť. Potom vyklopíme, opatrne nakrájame a podávame so šalátom.
Slaninu s cibuľou aj tukom pridáme k dusenej tarhoni a premiešame. Krok 3: Pridáme Nivu narezanú na malé kocky, vajcia a nasekanú bazalku a vňať. Dochutíme korením. Premiešame. Krok 4: Zmes dáme do vymasteného srnčieho chrbáta a pečieme v rúre na 180°C asi 45 minút. Krok 5: Necháme trocha prechladnúť. Potom vyklopíme, opatrne nakrájame a podávame so šalátom.
Zveřejněno 4. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarhoňa zapečená s Nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zJm5
Moje poznámka
Tarhoňa zapečená s Nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zJm5
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 15 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 16 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 18 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 19 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Masopustní prvorepublikové zelí podle Zity Kabátové: Toto jídlo z jednoho pekáčku si zamilujete
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 12 minutami
Tvarůžková pomazánka
Neregistrovaný před 27 minutami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Pavel Janak před 29 minutami
Kapr v pivní máslové marinádě
Neregistrovaný před 32 minutami
Cizrnová polévka s pohankou
Neregistrovaný před 38 minutami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
stefi.f47 před 38 minutami
Vajíčková omáčka
Suzy8 před 44 minutami
Šulánky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Francouzský cibulový koláč
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
zapečená tarhoňa,
tarhoňa recepty,
ťarhoňa recept,
tarhoňa s tuňákem,
tarhona maso s nivou,
niva recepty,
zapekaná tarhoňa,
zapečená tarhoňa s tuňákem,
ťarhoňa zapečená,
recepty s z nivy,
recepty z nivy,
recepty s nivou,
recepty tarhona,
recepty s tarhoňou,
recepty z tarhoňa,
zapecena jablka s nivou,
tarhoňa,
recept tarhoňa,
recept z tarhoni,
tarhoňa s nivou a houby
Suroviny:
těstoviny tarhoňa,
cibule,
slanina uzená,
sýr niva,
pepř čtyř barev,
vejce,
olej,
bazalka čerstvá,
nať petrželová
Komentáře (1)