Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso staré Blažkové

Hodnocení receptu je 4,7 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petrr

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 4 plátky krkovice naklepeme a naložíme do následující směsi: 2 vejce, 1 lžička bramborové moučky, 2 lžičky kari koření, 1 lžíce polévkového koření, 4 stroužky utřeného česneku, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžíce majoránky, sůl. Krok 2: V této směsi naložené a přiklopené maso necháme odležet v chladničce 2-3 dny. Obracíme aby neosychalo. V čas potřeby vložíme do rozehřátého oleje a po obou stranách opečeme. Příloha opékané brambory, hranolky.

Zveřejněno 4. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso staré Blažkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j23P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso staré Blažkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j23P

Marie

Komentáře (10)

Ted´ to jím a nic moc.Měla jsem velká očekávání. Krkovice se na pánvi kroutí ,i když je nařezaná a naklepaná, musí se to dlouho opíkat, jinak je to vevnitř krvavý ,ani chut´ nic zvláštního.Po třech dnech naložení je maso uprostřed plátků růžové a za syrova bez chuti.Udělala jsem vcelku jen jednu a stačilo, zbytek na nudličky.

Tak tady dávám boda - hodně podobné maso jsme dělali taky doma, ale nevím, jak jsme tomu říkali - asi rošťáci, ale nevím to jistě - jenom tedy že to bylo "mňam":-!

Vynikajíci:yes::yes::yes:

V utery jsem nalozila masko a vcera (patek) jsme si pochutnali.:-p Misto polevkoveho koreni (ktere tady nemame) jsem dala sojovou omacku:-). Maso bylo krasne krehke a diky cesneku a majorance i vonave:-)). Pridavam bodik:yes:4:yes:

Jejda to muselo být dobréé, Verčo:-p, já ty naložená masa miluji!:-p:yes:

Opravdu moc dobré masinko.:yes::yes: Bohužel jsem už neměla krkovici, tak jsem naložila kotletu.:-*

Ještěže máme ty kolegyně, jinak bychom slavnou starou Blažkovou ani nepoznali :-D

Tento recept mám od své bývalé kolegině se zaměstnaní

ach jo: www.labuznik.com/recipe.php?ID=20017
Nevím, nechtělo by to příště uvést autora? Připadalo by mi to maximálně fér :-//

tak to vypadá lépe než ta "zeleninová směs" ;-)

Tématické fráze:
stare recepty, staré recepty z vepřového masa, stare zapomenute recepty, krkovička staré blažkové, stará vejce, stará vejce, maso z kozla, staré dobré recepty, recepy vepřové maso, vepřové maso recepy, recept stará blašková, chut stareho masa, staré vejce, recepty stare, nalozit maso s vajickem, jak naložit kozla, stará blažková-recept, starerecepty, vepřová krkovice staré blažkové, stare masove recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, vejce, moučka bramborová, koření kari, koření polévkové, česnek, pepř, sůl, majoránka

Přidat fotografie receptu