Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí špíz

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 370 kJ /
805 kcal
Bílkoviny108,47 g
Tuky30,65 g
Vláknina9,17 g
Cholesterol 398 mg
Sodík 420 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy21,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme nasekanú chilli papričku, prelisovaný cesnak, zázvor, rascu, sumah, jogurt a soľ. Vložíme mäso nakrájané na malé kocky (na menšie, ako keby sme použili bravčové alebo hydinové mäso, aby sa prepieklo) a dobre premiešame. Necháme v chlade stáť aspoň 1 hodinu, ale kľudne aj cez noc, mäso viac skrehne.
Potom mäso napichujeme na ihly. Krok 2: Na oleji opekáme mäso zo všetkých strán. V polovici opekania pridáme zvyšnú marinádu s cibuľou a za občasného miešania dopečieme.
Hotové ražniči vyberieme a udržiavame v teple. Krok 3: Do výpeku pridáme papriku a mletý šafrán a premiešame. Krok 4: Na tanieri ražniči prelejeme výpekom. Podávame so zemiakmi a zeleninou.

Zveřejněno 23. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí špíz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6q9N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí špíz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6q9N

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Miluju jehněčí, ale ještě nikdy jsem ho nedělala jako minutku. Dá se tento špíz připravit z jehněčí kýty? Není třeba dopéci maso v troubě?

tejaja: Díky za odpověď, Terezko. Velikonoce se blíží a v našem mrazáku přebývá kousek jehněčí kýty, tak jsi mě hezky inspirovala. :-8

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
jehněčí špíz, jehněčí špízy, jehněčí ražniči, jehneci na špízy, špíz z jehněčí kyty, jehněčí špíz recept, špízy z jehněčího, jehněčí špízy recepty, spizy z jehněčí, jeneci špízy, recept z mletého jehněčího masa, recepty ražníčí z jehněte, spizy jehneci, jehněčí špízy recept, špíz z jehněčí z kýty, jehněčí mleté top recepty, ražničí s jehněčího, raznici s jehněčí, recept na jehněčí špízy, spizy z jehneci kyty

Suroviny:
maso jehněčí, cibule, chilli paprika čerstvá, česnek, zázvor, kmín mletý, jogurt, sůl, olej, paprika, šafrán

Přidat fotografie receptu