Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka)

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dajda Dajda

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 949 kJ /
705 kcal
Bílkoviny69,50 g
Tuky20,40 g
Vláknina5,95 g
Cholesterol 1,99 g
Sodík 300 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy35,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra opláchneme a očistíme. Krok 2: Nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme játra a zprudka je opečeme. Krok 3: Zalijeme protlakem, vínem, přidáme zavařeninu a koření. Krátce podusíme a nakonec osolíme. Krok 4: Ani ne za půl hodinky jsme hotoví a játra můžeme podávat s bramborovou kaší, šťouchanými brambory, možná vymyslíte i další vhodnou přílohu.

TIP: Pokrmy z vnitřností

Zveřejněno 24. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yGXR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yGXR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Výborný recept! Přidala jsem tymián (nakonec, autor ho má na obrázku a patří tam!) a taky rozmarýn. Dá se jíst s kváskovým chlebem a čerstvým salátem.

:-)<3:yes::yes: moje oblíbená úprava jatýrek - víno a brusinky tam nemají chybu:yes: také ráda vařím s vínem :-K

A-g-i: :-K

Uvařil jsem se lžící brusinkové marmelády a kvalitním vínkem. Musím poděkovat za recept - jídlo bylo výborné.

Výborné pečienky.:yes: Použila som vlastné paradajkové pyré, ale problém bol s ríbezľovým kompótom. Svoj už nemám, nové ešte nie sú, ale nakoniec vypomohla susedka.:-D Obed bol zachránený. :-D:-D;-)

tejaja: Výborná fotka! :-K

Já mám tuhle trojkombinaci červené víno - rybízová zavařenina - rajský protlak moc ráda, ve spojení s kořenovou zeleninou (tu ale do jatýrek nedávám) dá dohromady skvělou omáčku. Dělám tak hovězí, králíka a na Vánoce zvěřinu a neskromně si myslím, že je to můj kuchařský "majstrštyk". Nesmí chybět brusinky a ještě jedna sklenka dobrého červeného na zapití. <3

Jana Dorazinová-Remková: Tak to bych doporučovala segedín s bílým, ten už znáte! :-p S vínem vařím ráda, ale více s červeným - na rozdíl od přispěvatele jménem Doton, kterému přijde nesmysl nalít půl lahve červeného do boloňských špaget pro 4 velké jedlíky, já klidně naleju do masa na víně celou láhev (takovou dobrotu taky nevařím každý den!). Na druhé straně vařit s pivem (třeba guláš) moc neumím a ani mi to tak nechutná. :-((

Zobrazit starší odpověď

Játra jsou hotová do 10 minut. Líbí se mi ta zavařenina v receptu. Zajímavá kombinace k játrům :yes:

Tématické fráze:
kuřecí játra recepty, kuřecí játra recept, kuřecí játra, kuřecí játra na víně, recepty na kuřecí játra, jatra kuřecí recept, jatra kuřecí recept, kuřecí játra na červeném víně, jatra na víně, recept játra na červeném víně, recept na kuřecí játra, játra recepty, rychlovka k k vínu, kuřecí jatra na cibulce a vinu, játra na červeném vine, recept kuřecí játra, kuřeci z kuřecích jater, super recepty, kuře jatra, kuřecí játra na víně a brusinkách

Suroviny:
játra drůbeží, víno červené, zavařenina rybízová, pasírované rajčata, cibule, olej, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, jalovec, sůl

Přidat fotografie receptu