Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Financiers - sladké francouzské pečivo

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 7

7

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 657 kJ /
2 547 kcal
Bílkoviny21,07 g
Tuky164,63 g
Vláknina9,40 g
Cholesterol 383 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy240,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve jsem v malém kastrůlku při vysokém žáru rozpustila máslo. Máslo jsem za stálého míchání nechala zbarvit do světle hnědé barvy. Jakmile začalo jemně hnědnout a vonět po oříšcích, přecedila jsem ho přes připravený cedník a nechala mírně vychladnout. Krok 2: Do mísy od robota jsem nasypala mandlovou mouku, hladkou mouku, moučkový cukr a všechny sypké ingredience zamíchala. Krok 3: Poté jsem přidala bílky, marmeládu, lžičku vanilkového extraktu - můžete ho nahradit vanilkovým luskem a opět jsem nechala robota vše zamíchat a spojit. Jako poslední jsem přilila máslo a v robotu důkladně promíchala. Krok 4: Toto pečivo se standardně peče v hranaté formě, která má tvar cihly zlata, proto ten název Financiers. Já jsem zvolila silikonovou formu na bábovičky. Pokud ani tu nemáte, můžete použít formu na muffiny. Tu jen nezapomeňte vymazat máslem, abyste lépe pečivo dostali ven. Krok 5: Formu na bábovičky jsem naplnila těstem. Není nutné až po okraj, těsto vyběhne. Formu jsem přenesla na plech a vložila do trouby předehřáté na 180°C a pekla 20 minut dozlatova. Krok 6: Hotové bábovičky jsem opatrně po krátké době chladnutí vyndala z formy. Vychladlé jsem je pocukrovala.

Zveřejněno 27. 3. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Financiers - sladké francouzské pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/orvY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Financiers - sladké francouzské pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/orvY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Dobrý den, upekla jsem jednou a moc nám to chutnalo. Asi záleží na kombinaci marmelády a cukru. Mám domácí marmeládu a ta není tak sladká. Je to dobrý recept.:-K

Upekla jsem to se 100 gramy cukru, na 180 stupňů 30 minut, a je to opravdu cihla. Pořád je to přeslazený, přemaštěný těžký bác. Už nikdy.

EvaHora: Ano, je to opravdu sladke pecivo, proto jsem na cukru v receptu ubrala. Asi mame radsi sladsi, pri 100 g nam to prijde akorat :-).
S tou tvrdosti a mastnotou je mi to lito. Nikdy se mi to nestalo :-(. Babovicky jsou krasne nadychane a mastne nejsou. A nadherne voni po oriskach, coz je diky maslu, ktere vuni uvolnilo pri rozpousteni.

:yes::yes::-K

Tématické fráze:
francouzske sladkosti recepty, sladké francouzké recepty, dezert financier, youtube sladké pečivo, sladké pečivo recepty, franzouské pečivo recept, francouzský dezert z mandlové mouky, másla, cukru, financierky recept, youtube sladké recepty, sladké pečivo francie, pečivo francie, zákusek+financier, francouzske pecivo#utm_content=lista, francouzsky desert z mandlove mouky, francouzký dezert z mandlové mouky, youtube pecivo, financier dezert, financier zakusek, mandlova mouka sladke recepty, recepty z mandlové mouky

Suroviny:
máslo, mouka mandlová, mouka hladká, cukr moučkový, marmeláda meruňková, extrakt vanilkový

Přidat fotografie receptu