Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové pod zelím pečené - z remosky

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 320 kJ /
554 kcal
Bílkoviny52,70 g
Tuky9,90 g
Vláknina22,10 g
Cholesterol 130 mg
Sodík 6,55 g
Sůl16,00 g
Sacharidy54,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou s kmínem a dáme do remosky o průměru cca 24 cm vymazané olejem nebo sádlem. Krok 2: Okapané zelí dáme do mísy, přidáme nasekaný česnek (tím nešetříme, klidně celou menší paličku), protlak, pokrájené uzené maso, cukr a sůl. Vše promícháme a nasypeme na plátky masa. Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 40-45 minut. Krok 3: Podlévat zprvu není nutné, cukr nám zajistí to, že zelí pustí dost šťávy. Podlévat budeme cca po 45 minutách, a to dle potřeby, až budeme kontrolovat měkkost masa pro další dobu pečení a případné podlití. Doba dopékání záleží na tloušťce plátků masa, cca dalších 25-35 minut. Krok 4: Podáváme s noky a knedlíky dle chuti.

Zveřejněno 29. 4. 2018

Poznámka autora recepty73

Použít můžeme i pokrájenou plec, množství pro 3 osoby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové pod zelím pečené - z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7rqG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové pod zelím pečené - z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7rqG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

recepty73: děkuji :-)

zujali: ...určitě ;-):yes:, v zaklopeném pekáčku nebo zapékací misce...

Remosku nemám ☹️. Tak snad by to šlo vyzkoušet v troubě.

urcite by mi chutilo,musim vyskusat ukladam do kucharky :yes::yes::yes::yes:

Dělám podobně, je to výborné - všechny chutě se propojí <3:-K

Hanis:
No, mám raději, když zelí chutná jako zelí :yes:
...ale už chápu co znamená "všechny chutě se propojí " 8-(

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
recepty do remosky z vepřového masa, vepřová pečeně, remoska recepty, veprove maso v remosce, recepty z remosky, vepřové v remosce, veprova krkovice v remosce, veprove maso z remosky, pečené vepřové v remosce, vepřová pečeně v remosce, pečeme v remosce recepty, krkovice v remosce, pečení masa v remosce, pečená krkovice v remosce, vepřová pečeně recepty, recepty pro remosku, krkovice z remosky, pecene maso v remosce, vepřové plátky se zelím, remoska z vepřového masa

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, kmín drcený, sádlo, zelí kysané, protlak rajčatový, česnek, maso uzené, maso uzené, cukr krupice

Přidat fotografie receptu