Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé bandůry plněné zelím a uzeným masem

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 858 kJ /
3 551 kcal
Bílkoviny146,21 g
Tuky139,74 g
Vláknina31,90 g
Cholesterol 725 mg
Sodík 6,87 g
Sůl16,62 g
Sacharidy411,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme vymačkané a nakrájené zelí, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhané oloupané jablko. Trošku podlijeme vodou, přidáme nakrájené uzené maso a dusíme doměkka. Necháme vychladnout.. Krok 2: Droždí vsypeme do misky, přidáme špetku cukru, lžíci mouky a trochu vlahého mléka. Promícháme a necháme vzejít. Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí a přidáme ostatní přísady. Vše dobře propracujeme a necháme přikryté čistou suchou utěrkou vykynout na teplém místě.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na stejné díly. Každý díl roztáhneme na placičku a naplníme zelím s masem. Zabalíme a klademe na plech s pečícím papírem nebo s podložkou. Necháme ještě chvíli kynout a pak potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.

Zveřejněno 1. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé bandůry plněné zelím a uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LkpW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé bandůry plněné zelím a uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LkpW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

tejaja: Moc děkuji za vyzkoušení a fotky. Jsem moc ráda, že Vám chutnalo!

Ďakujem za pekný recept, vydarilo sa a chtilo. ;-)

Jestlipak by tato ,určitě dobrota , šla udělat v pekárně ?

zdenka.s: Nemám zkušenosti s pekárnou, tak opravdu nevím.

Bude to skvelé...podobné "buchty" som piekla, náplň bola kyslá kapusta a údená klobása. Ale kapustu som nedusila, len prekrájala.

Bezva recept...vyzkouším..:yes::-)

:-K:yes:

:yes::yes:

To vypadá výborně :yes:. Kolik bandurů je z jedné dávky +-:-?

bystrouska: cca 10 ks, záleží na velikosti.

Tématické fráze:
bandury, plněné uzeným a zelím, pečivo plněné zelím a uzenym, topibandura, bandury recept, kynuté rohlíky plněné uzeným masem, bandůry toprcepty.cz, slané plněné zelím uzeným, kynute bandury, kynute bandury videorecept, uzené maso recepty, uzené maso a zelí, koláče plněné zelím a s uzeným masem, zeli s uzeným masem, recept na slané buchty s uzenym, bandury recepty cz, bandur pečivo recept

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, mouka, sůl, vejce, olej, mléko, droždí, zelí kysané, jablko, pepř, cibule, olej, maso uzené, vejce

Přidat fotografie receptu