Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná tatarka

Hodnocení receptu je 4,7 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie314 kJ /
75 kcal
Bílkoviny1,20 g
Tuky5,76 g
Vláknina0,50 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 156 mg
Sůl0,39 g
Sacharidy4,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Okurky nastrouháme na jemno a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Máslo našleháme se smetanou a hořčicí. Potom už stačí jen přimíchávat. Krok 2: Přidáváme postupně sůl, pepř, okurky a cibuli. Dochucujeme všechny suroviny průběžně, každé okurky jsou jinak kyselé. Krok 3: Posupně přidáváme mléko, až do požadované hustoty. Podle chuti přidáváme citronovou šťávu a troškou vody z okurek dochutíme. Krok 4: Nakonec přidáme špetku cukru a omáčku dáme vychladit. Podáváme všude tam, kde máme rádi tatarskou omáčku.

Zveřejněno 5. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešná tatarka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nq0Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešná tatarka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nq0Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Mohu se zeptat, jak dlouho vydrží v uzavřené skleničce? Předem Vám děkuji za Vaši odpověď.:yes:

laco239: Přesně nevím, my to spotřebovali rychle, ale určitě pár dnů 3-4 vydrží. Z tohoto množství jí není zase tak moc, tak se určitě spotřebuje..;-)

Už jsem zkoušela různé tatarky, ale musím uznat, ze tato byla nejlepší :yes: ;-)

LadaK: Díky moc :-K

Tématické fráze:
tatarka s kyselé smetany, tatarka z pomazankoveho, tatarka ze zakysané smetany, tatarka s máslem, tatarka, domácí tatarka z pomazánkového másla

Suroviny:
pomazánkové máslo bez příchuti, smetana zakysaná, hořčice, okurky sterilované, cibule, mléko, cukr, sůl, pepř, šťáva citronová, okurka čerstvá

Přidat fotografie receptu