Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 314 kJ / 75 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,20 g |
Tuky | 5,76 g |
Vláknina | 0,50 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 156 mg |
Sůl | 0,39 g |
Sacharidy | 4,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okurky nastrouháme na jemno a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Máslo našleháme se smetanou a hořčicí. Potom už stačí jen přimíchávat.
Krok 2: Přidáváme postupně sůl, pepř, okurky a cibuli. Dochucujeme všechny suroviny průběžně, každé okurky jsou jinak kyselé.
Krok 3: Posupně přidáváme mléko, až do požadované hustoty. Podle chuti přidáváme citronovou šťávu a troškou vody z okurek dochutíme.
Krok 4: Nakonec přidáme špetku cukru a omáčku dáme vychladit. Podáváme všude tam, kde máme rádi tatarskou omáčku.
Zveřejněno 5. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešná tatarka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nq0Y
Moje poznámka
Falešná tatarka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nq0Y
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 43 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 44 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
tatarka s kyselé smetany,
tatarka z pomazankoveho,
tatarka ze zakysané smetany,
tatarka s máslem,
tatarka,
domácí tatarka z pomazánkového másla
Suroviny:
pomazánkové máslo bez příchuti,
smetana zakysaná,
hořčice,
okurky sterilované,
cibule,
mléko,
cukr,
sůl,
pepř,
šťáva citronová,
okurka čerstvá
Komentáře (4)