Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone

Nepečené řezy patří k nejrychlejším dezertům a příprava je jednoduchá, jen je třeba počítat s časem potřebným pro uležení v chladnu. Lotus řezy jsou líbivé díky vrstvám nadýchaného smetanového krému, proloženému sušenkami. Hlavně ale skvěle chutnají.

Hodnocení receptu je 5,0 (61×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min + doba odležení v chladničce

35 min (35 min příprava, + doba odležení v chladničce)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 558 kJ /
3 001 kcal
Bílkoviny28,41 g
Tuky306,27 g
Vláknina1,91 g
Cholesterol 667 mg
Sodík 453 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy28,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šlehačky, mascarpone, cukr a rum vyšleháme do hustého krému. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu. Krok 2: Připravíme vhodnou misku nebo pekáček (20x20 cm) a vyložíme ho potravinovou fólií. Krok 3: První řadu vyskládáme sušenkami, následuje krém, pak sušenky, a opakujeme až do spotřebování všech surovin. Poslední vrstva je tenká vrstva krému. Krok 4: Rumové perníčky rozmixujeme, smícháme s ořechy a posypeme jimi povrch moučníku. Krok 5: Pekáček zakryjeme alobalem nebo fólií a dáme na noc vychladit.

TIP: Nepečené moučníky a poháry

Zveřejněno 6. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BJA2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BJA2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

LadaPesi: To mám radost, moc děkuji:-K:-K:-K

Doma všem moc chutnalo. Úžasný recept.

granko7: Balení je 250 g a jsou 3, tak 3x250. 250 g by bylo málo.;-):-K

Prosím, 3 balení sušenek = 3x 250g nebo celkem 250g? Děkuji

Daninek: Vidíte na fotce, že řez je čistý. Musí se nechat uležet, sušenky nasáknou a budou držet.;-)

Právě jsem to dodělala, řezy jsou v chladu, jen mám trochu strach, jak půjdou krájet. Jaké jsou zkušenosti?:-)

casino: Celá tahle debata je zajímavá! ;-):-8 A děkuji za odkaz, může se hodit! :-8<3 Zdravím! :-K:-K:-K

MamlajdaD:
Mám odzkoušenu výrobu mascarpone
Ze šlehačky
https://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-b...
Z mléka a másla
https://www.toprecepty.cz/recept/41282-mascarpone-...

mika59:
Syrovátku (pokud se vůbec jedná o syrovátku ;-) podle potřeby odstraňuji okapáním na sítě nebo i pomocí utěrky :-)

mika59: Taky jsem si vsimla, ale neni tomu tak. Pisi pod ceskym clankem, ze text byl prevzat z Wiki slovenske a to asi nebylo to prave orechove.
Klikni si - stale na Wikipedii - na text v italstine a nechej ho prelozit, vse se dozvis ;-)

bofinka: Wiki píše, že se používá kyselina vinná..

Mascarpone teoreticky neni syr, protoze k jeho priprave neni pouzito syridla, ale kyselina citronove.
Opravdu se vyrabi zahratim smetany (obsah tuku minimalne 35%) na 85°a smetana se musi stale michat, aby se lepe odparovala.
Jakmile dosahne zminene teploty, sundame ji z ohne (stale michame) a pridame bud 5 g kyseliny citronove nebo 7,5 ml filtrovane citronove stavy. Pokracujeme v michani dalsich 5' , pote prikryjeme nadobu cistou uterkou a nechame 3 hod stat na lince.
Jiz zhoustlou smetanu prendame do platnem vylozeneho cedniku a dame vykapat v lednicce - 24 hod.

Juraj Horak: Nechápu váš komentář. Přece mascarpone je speciální krémový, čerstvý sýr ze smetany bez odstraňovaní syrovátky. To co popisujete je taková domácí lučina a taky moc dobrá.

Juraj Horak: Ten název se používá proto, že se výrobek pod tímto názvem prodává. Ale možná by řada kuchařinek uvítala, kdyby jste ten váš celkem jednoduchý recept na "domácí mascarpone" přidal sem na Toprecepty! Zdravím! :-K

Co mate furt s tim mascarpone ? Proste vezmete smetanu zahrejete na 80 stupnu , date citronovou stavu , michate , zcedite a hotovo . To se u nas dela desitky a mozna i stovku let . Proc ty cizi nazvy ?

Luxusní záležitost a výborná mňamka.:yes:

Tématické fráze:
řezy z lotus sušenek, řezy ze sušenek lotus, lotus řezy, lotus dort, řez ze sušenek lotus, lotus řez, nepečené dorty, nepečený dort ze sušenek lotus, nepečený dezert ze sušenek lotus, lotus krém, recepty z mascarpone, řez z lotus sušenek, nepečený dort ze susenek lotus sušenek, řezy lotus, řezy s mascarpone, nepečený dort, dort z lotus, mascarpone recepty, susenky s mascarpone, lotus sušenky a mascarpone

Suroviny:
sušenky karamelové, smetana ke šlehání, mascarpone, cukr vanilkový, rum, perníčky rumové, oříšky

Přidat fotografie receptu