Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníková chaloupka III.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hanca

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 492 kJ /
3 942 kcal
Bílkoviny83,42 g
Tuky57,62 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 3,58 g
Sůl0,57 g
Sacharidy763,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vypracujeme těsto, které necháme alespoň 24 hodin odležet v chladu. Krok 2: Poté vyválíme silnější plát a vykrájíme díly. Krok 3: Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 3 minuty podle velikosti dílů. Krok 4: Po vyndání z trouby ihned pomažeme rozšlehaným vajíčkem. Krok 5: Vychladlé díly zdobíme polevou a lepíme k sobě.

Zveřejněno 5. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková chaloupka III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZjL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková chaloupka III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZjL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

bonnie:vidět a udělat je velký rozdíl;-)zkus to sama:-D:yes:!!!!!Jednou jsem dělala a zařekla jsem se,že už nikdy více!!!!:-8

Obdivuji každého kdo se o takový dílko pokusí ;-)+1:yes:

bonnie:Za prvé : nedovedu si představit, že ozdobené díly bych brala do rukou a přikládala na sebe , nejspíš by se mohla poleva poškodit nemyslíte. To je přece na každém, jak mu to vyhovuje. A za druhé: je hezké, že jste viděla jiné a lepší, ale vyrobila jste někdy nějakou???? Ne? Tak ví te co... Pro autorku..: Je krásná vaše chaloupka :-K

Díly chaloupky se musí nazdobit ještě dřív než je spojíte.Nic proti, je hezká ale viděla jsem o hodně lepší, hotová umělecká díla.:-/

:-D moc hezká, taky se chystám ;-)

doma jsme taky dělali chaloupku .. ale byla jinčí :)

Poleva: 1 bílek, 140g moučkového cukru, citrónová šťáva
Cukr s bílkem a citrónovou šťávou je třeba třít alespoň 20 minut, aby se poleva krásně leskla.

Jak děláte polevu.Mě většinou stéká.:yes:

Tématické fráze:
perníková chaloupka recept, recept na perníkovou chaloupku, perníková chaloupka postup, těsto na perníkovou chaloupku, pečeme perníkovou chaloupku, perníková chaloupka, chaloupka z perníku recept, chaloupka z perníku, recept perníková chaloupka, chaloupky z perniku, perníková chaloupka recepty, pernikove testo na chaloupky, recepty na pernikovou chaloupku, chaloupka z perníku postup, perníkové těsto na chaloupku, recepty perníková chaloupka, postup na perníkovou chaloupku, postup perníkové chaloupky, pečeme perníkové chaloupky, perníková chaloupka-recept

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, soda jedlá, koření do perníku

Přidat fotografie receptu