Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový závin z olejového těsta

Hodnocení receptu je 4,8 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 795 kJ /
2 819 kcal
Bílkoviny114,89 g
Tuky162,93 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 866 mg
Sodík 681 mg
Sůl2,14 g
Sacharidy219,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Premiešame olej, mlieko a vajcia. Časť múky rozmiešame s práškom do pečiva a pridáme k vajciam. Premiešame. Postupne dosypávame múku podľa potreby tak, aby sme dostali cesto primeranej konzistencie. Cesto dopracujeme rukami na doske. Krok 2: Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a naň rozložíme náplň (zmiešame všetky suroviny). Krok 3: Stočíme na závin a uložíme na plech. Pečieme na 180°C dozlata. Krok 4: Upečený závin posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť.

Zveřejněno 11. 5. 2018

Poznámka autorky tejaja

Závin môžeme urobiť aj s jablkovou náplňou, potom ale najprv cesto posypeme slabo strúhankou, až tak dáme náplň.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový závin z olejového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EMMm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový závin z olejového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EMMm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

Terezko, tak jsem dnes po dlouhé době zase dělala kulajdu a k ní 4 malé štrúdlíky. Tentokrát mi stačilo 210 g mouky, ani jsem nepodsypávala. A výsledek je hodně křehké a dobré těsto. <3:yes:

tejaja: také jsem ráda, že se tak povedl. Moc nám chutná a dělám ho teď místo buchet - je to o hodně rychlejší, i když má jinou chuť než kynuté buchty. Dělám místo 2 nohavic jen 4 malé, takže takové velké buchty. <3

Zobrazit starší odpověď

Tak jsem opět pekla ke kulajdě. Nejprve jsem prošlehala vajíčko s olejem, až vznikla hustější emulze, přidala mléko atd. Neměla jsem hladkou, tak jsem dala polohrubou mouku. Tentokrát mi ještě 10 g mouky zbylo - do těsta bylo mouky ještě méně, zbytek jsem použila na podsypávání. Ale důležité asi bylo, že jsem použila menší lžíci než při předchozím pečení.

Nadja: ;-) Super. :yes:

Děkuji, a až budu péct znovu, tak se ozvu, jak to dopadlo. ;-)

Terezko, jsi moc hodná a obětavá. Rcp jsi přímo rozpitvala ...... To jsem neměla v úmyslu, abys vše převažovala a patlala se s tím. Je možné, že je to moukou. Vůbec mi to nevadí, prostě přidám trochu mouky a je vyřízeno. Dělám jen 4 malé štrúdlíky na šíři plechu - pro syna 2 s tvarohem s cukrem a pro mne a přítele se sladidlem, tentokrát byl 1 s mákem. ;-)

Nadja: Naďka, mňa to už samú štvalo, či som sa fakt nepreklepla. :-)Cesto by tej múky pojalo viac, ale nesmieš sa nechať zlákať. Len toľko, aby bolo vyvaľkateľné. Potom je nadýchané a jemné.:-K

Naďka, tak si ma vyprovokovala skoro k alchýmii. ;-):-D:-D Keďže mám dnes program až večer, piekla som, tentokrát s jablkovou náplňou. Len kto to bude jesť. :-D:-D:-D
Takže pridala som obrázky s popisom, aby si videla, ako vyzerá cesto.
Obr.1: Takto vyzerá cesto po 197 g hladkej múky (toľko som mala v sáčku, nechala som to tak).
Obr. 2: Navážila som zvlášť 50 g múky a pridala k cestu. Kôpka múky, ktorú vidíš vľavo od bochníka cesta je už naviac z tých 50 g, oddelila som ju, lebo už by to bolo veľa. Keď som ten zvyšok prevážila, bolo to 18 g, takže z tých 50 g som pridala iba 32 g múky.
Takže ak to spočítam: 197 g + 32 g = 229 g múky.
Naďka, cesto nemá byť pevné ako na rezance, má byť len tak pevné, aby sa dalo vyvaľkať. Trošinka ho treba podsypať a ono má troška lepiť, je v ňom olej. Ak by lepilo veľa, tak valček pretrieť múkou, nie cesto. ;-)
Ďakujem ti za fotky, sú pekné. ;-)

Terezko, tak dnes jsem opět dělala Tvůj závin, a opět jsem musela přidávat dost mouky. Jinak bezva a byl moc dobrý. <3

Vyzkoušela jsem, ale měla jsem asi moc velkou lžíci a nechtěla jsem přidávat moc mouky. Těsto bylo hodně mastné a nešlo mi moc dobře vyválet, tak jsem těsto roztáhla jen rukama a udělala z něj 4 malé štrůdlíky na šíři plechu. Do tvarohu jsem dala sladidlo, takže si mohou pochutnat i diabetici. Jeden štrůdlík zmizel hned za tepla a ostatní také dlouho nepřežijí. <3:yes:

Nadja: :-D:yes: Díky za ďalší tip. Určite vyskúšam oba. Mám rada, keď je na jedenie vždy niečo nové a hlavne neobvyklé. ;-)

Zobrazit 4 starší odpovědi

:yes::yes::yes:<3

Takový jednoduchý rcp a takový pěkný naducaný závin :-) škoda že to tak dobře nejde udělat z bezlepkové mouky:-(

tejaja: Tam jde o flexibilnost těsta. Lepek je právě ta věc, co dělá těsto celistvé a pružné. Bez lepku to tak dobře nedrží pohromadě.

Zobrazit starší odpověď

:yes:<3

Tématické fráze:
tvarohovy zavin, závin s tvarohem, olejový závin s jablky, závin z tvarohové ho těsta, tvarohový zavin recept, testo na zavin s olejem, zavin s olejem, závin z tvarohu, tvarohové těsto s olejem na zavin, kynuty zavin olejovy, strudliky tvarohové těsto, závin recept s tvarohem, závin s tvarohem recept, recepty s tvarohem, těsto na zavin, závin tvarohem, jablecny zavin z tvarohoveho olejoveho těsta, těsto na tvarohový závin, tvarohový závin, recepty

Suroviny:
olej, mléko, vejce, mouka hladká, prášek do pečiva, tvaroh, vejce, cukr vanilkový, rozinky, cukr

Přidat fotografie receptu