Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční linecká zvířátka

Slepované křehké linecké cukroví nemusíme připravovat jen na Vánoce. Z těsta vykrojíme libovolné tvary, po upečení je slepíme marmeládou a cukroví posypeme voňavým domácím vanilkovým cukrem.

Hodnocení receptu je 4,5 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vandylady vandylady

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení těsta

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 271 kJ /
5 323 kcal
Bílkoviny47,61 g
Tuky169,65 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 329 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy896,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do prosáté mouky nakrájíme na malé kousky změklý tuk, přidáme prosátý cukr, žloutky, citronovou kůru a rychle zpracujeme těsto. Těsto necháme hodinu odležet v lednici, ideálně do druhého dne. Krok 2: Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v troubě rozehřáté na cca 170 °C dorůžova. Krok 3: Po vychladnutí potřeme rybízovou marmeládou, slepujeme k sobě a posypeme domácím vanilkovým cukrem. Cukroví prospívá uchovávat ho v chladnějším prostředí. Krok 4: Vanilkový cukr připravíme tak, že část cukru dáme do mixéru a na menší kousky nakrájíme lusk. Společně rozmixujeme a dáme do uzavřené dózy se zbylým cukrem.

TIP: Top 7: Recepty na velikonoční dobroty pro děti

Zveřejněno 14. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční linecká zvířátka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7rK8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční linecká zvířátka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7rK8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Zaujala ma tvoja príprava vanilkového cukru, Doteraz som sa stretla s tým, že radia struk vanilky dať celý do cukru a ponechať ho tam. To mixovanie je pre mňa nové. Vyskúšam., Díky za tip.:yes:;-)

tejaja: Děkuji to jsem moc ráda, při pocukrování vždy používám sítko, aby mi případné větší kousky lusku zůstali v něm. Cukr je krásně provoněný vanilkou ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
velikonoční linecké, velikonoční cukroví recepty, velikonoční recepty, recept na velikonoční zvířátky, velikonoční zvířátka z lineckého těsta, velikonoční cukroví recept, velikonoční linecké cukroví, velikonoční lineckého cukroví, velikonoční linecké, recept, pečení velikonoční inspirace linecké, velikonoční linecke recepty, linecké cukroví na velikonoce recept, linecké velikonoční pečivo, cukroví zvířátka recept

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, cukr moučkový, žloutek, kůra citronová, cukr moučkový, lusk vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu