Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Voňavé vepřové plátky po toskánsku

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 795 kJ /
1 385 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky101,12 g
Vláknina24,32 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,73 g
Sůl4,01 g
Sacharidy73,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa lehce naklepeme a poprášíme moukou. Přebytek mouky oklepeme.
V pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a plátky masa opečeme z obou stran lehce dozlatova.
Opečené naskládáme do zapékací misky. Krok 2: Do pánve přidáme trochu oleje a vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájenou slaninu a fenykl, který můžeme trochu podrtit v hmoždíři. Necháme restovat asi 3-4 minuty, pak přihodíme česnek nakrájený na plátky a necháme ještě minutu restovat.
Přilijeme víno a ocet, necháme chvilku povařit. Krok 3: Pak vlijeme plechovku rajčat, přihodíme snítky rozmarýnu a tymiánu, skořici, osolíme a opepříme.
Jakmile se směs začne vařit, přelijeme ji na opečené plátky masa a zapékací misku vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 45 minut, až maso změkne. V polovině pečení maso v misce obrátíme. Krok 4: Na posledních pár minut do misky přihodíme olivy. Upečené plátky posypeme nasekanou petrželkou.
Podáváme s polentovou nebo bramborovou kaší, hodí se i šťouchané brambory.

Zveřejněno 14. 5. 2018

Poznámka autorky Angel 666

Zdroj: starší číslo magazínu Albert, recept je od Z. Polreicha

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Voňavé vepřové plátky po toskánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nq4Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Voňavé vepřové plátky po toskánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nq4Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřové po toskánsku, vepřové po toskánsko, vepřové plátky, vepřové maso po toskánsku, veprove kotlety po toskansku, recept veprove po toskánsku, upecene veprove platky, recepty z veproveho, veprove maso po toskánsko, vepřová pečené po toskánsko, žampiony po toskánsku, kotleta po toskánsku, veprovy platek po toskánsku, maso po toskansku, vepřové maso recepty po toskánsko, vepřová pečeně po toskánsku, co z veprovych platku, vepřové plátky v mouce

Suroviny:
plátek vepřový, mouka hladká, cibule, slanina, fenykl, česnek, víno červené suché, ocet vinný, rajče, rozmarýn, tymián čerstvý, skořice, cukr třtinový, sůl, pepř, olivy černé, petrželka, olej olivový

Přidat fotografie receptu