Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 795 kJ / 1 385 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,08 g |
| Tuky | 101,12 g |
| Vláknina | 24,32 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,73 g |
| Sůl | 4,01 g |
| Sacharidy | 73,80 g |
Postup přípravy
V pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a plátky masa opečeme z obou stran lehce dozlatova.
Opečené naskládáme do zapékací misky. Krok 2: Do pánve přidáme trochu oleje a vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájenou slaninu a fenykl, který můžeme trochu podrtit v hmoždíři. Necháme restovat asi 3-4 minuty, pak přihodíme česnek nakrájený na plátky a necháme ještě minutu restovat.
Přilijeme víno a ocet, necháme chvilku povařit. Krok 3: Pak vlijeme plechovku rajčat, přihodíme snítky rozmarýnu a tymiánu, skořici, osolíme a opepříme.
Jakmile se směs začne vařit, přelijeme ji na opečené plátky masa a zapékací misku vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 45 minut, až maso změkne. V polovině pečení maso v misce obrátíme. Krok 4: Na posledních pár minut do misky přihodíme olivy. Upečené plátky posypeme nasekanou petrželkou.
Podáváme s polentovou nebo bramborovou kaší, hodí se i šťouchané brambory.
Zveřejněno 14. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavé vepřové plátky po toskánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nq4Y
Moje poznámka
Voňavé vepřové plátky po toskánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nq4Y
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 4 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 30 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 2 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 2 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 4 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 14 hodinami
Tématické fráze:
vepřové po toskánsku,
vepřové po toskánsko,
vepřové plátky,
vepřové maso po toskánsku,
veprove kotlety po toskansku,
recept veprove po toskánsku,
upecene veprove platky,
recepty z veproveho,
veprove maso po toskánsko,
vepřová pečené po toskánsko,
žampiony po toskánsku,
kotleta po toskánsku,
veprovy platek po toskánsku,
maso po toskansku,
vepřové maso recepty po toskánsko,
vepřová pečeně po toskánsku,
co z veprovych platku,
vepřové plátky v mouce
Suroviny:
plátek vepřový,
mouka hladká,
cibule,
slanina,
fenykl,
česnek,
víno červené suché,
ocet vinný,
rajče,
rozmarýn,
tymián čerstvý,
skořice,
cukr třtinový,
sůl,
pepř,
olivy černé,
petrželka,
olej olivový
Komentáře (1)