Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 674 kJ / 2 312 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,92 g |
Tuky | 134,67 g |
Vláknina | 34,96 g |
Cholesterol | 177 mg |
Sodík | 5,43 g |
Sůl | 13,43 g |
Sacharidy | 186,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na růžičky rozebranou brokolici krátce předvaříme v osolené vodě nebo v páře, poté necháme okapat a pokrájíme na menší kusy.
Krok 2: Na kousku másla osmažíme cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a smažíme dozlatova.
Krok 3: Starší veku nebo rohlíky pokrájíme na kostky, dáme do mísy, zakapeme mlékem a necháme nasáknout.
Krok 4: K navlhčené vece přidáme pokrájenou brokolici, osmaženou cibuli se slaninou, rozšlehané vejce, drobně pokrájenou nebo rozdrobenou Nivu, na kostičky pokrájenou papriku nebo na tenké nudličky pokrájenou mrkev, nasekaný česnek, osolíme (pozor na slanost Nivy a slaniny), opepříme a přidáme špetku muškátového květu.
Krok 5: Vše promícháme a buď nádivkou naplníme osolenou a pokmínovanou kachnu nebo kuře (zbytek upečeme mimo, v menším kastrolku), kterou klasicky pečeme za občasného podlití a přelití výpekem, nebo nádivku upečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů v malém pekáčku vymazaném máslem a vysypaném strouhankou dozlatova či vyloženým pečícím papírem cca 30 minut. Já pekl v remosce 22 cm, vyložené pečícím papírem, od zaklopení cca 30-35 minut.
Krok 6: Podáváme samostatně se zeleninovým salátem, čerstvou zeleninou nebo bramborovou kaší...
Krok 7: Nádivka je dobrá i vychladlá.
Zveřejněno 16. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brokolicová nádivka (nejen z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AGkp
Moje poznámka
Brokolicová nádivka (nejen z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AGkp
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 10 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 11 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 13 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 7 hodinami
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 10 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 15 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 15 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 17 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 18 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 18 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 19 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
brokolicova nadivka,
nádivka s brokolicí,
nádivka z brokolice,
nadivka z zapečená brokolice,
brokolicova nadivka recept,
remoska recepty,
brokolice nádivka,
recepty do remosky,
brokolice recepty nadivka,
recepty remoska,
nádivka z z brokolice,
brokolicová nadovka,
brokol9cova nadivka,
recepty pro remosku,
recept vaříme v remosce,
brokolicove nádivka
Suroviny:
brokolice,
veka,
mléko,
cibule,
máslo,
slanina anglická,
sýr niva,
česnek,
paprika čerstvá červená,
sůl,
pepř mletý,
květ muškátový,
pečící papír
Komentáře