Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoubarevný koláč s třešněmi

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 823 kJ /
2 587 kcal
Bílkoviny75,90 g
Tuky63,74 g
Vláknina24,90 g
Cholesterol 882 mg
Sodík 481 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy399,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce ušleháme se smetanou a cukrem do pěny a postupně vmícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem. Krok 2: Menší pekáček vyložíme pečícím papírem a vlijeme do něj 2/3 těsta.
Do zbylé třetiny těsta dobře zamícháme kakao a vaječný likér. Kakaové těsto nalijeme jako druhou vrstvu na těsto světlé. Na povrch rozložíme třešně. Krok 3: Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 40 minut.
Necháme vychladnout a před podáváním lehce pocukrujeme.

Zveřejněno 22. 5. 2018

Poznámka autorky Angel 666

Nemám ráda plivání pecek a tak do všech koláčů a bublanin třešně vypeckovávám :o)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevný koláč s třešněmi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EMk4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevný koláč s třešněmi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EMk4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

To vypadá moc dobře. Ukládám :-)

Tak koukám, jakou diskuzi jsem svou poznámkou vyprovokovala :-).
U nás se třešňové knedlíky nevaří, švestky do knedlíků dávám celé, máme výborný strom, nikdy nejsou červivé ;-). Už jsem vařila i knedlíky, kdy se místo pecky do švestky vložilo půl kostičky bílé čokolády, ale knedlíky s celými švestkami jsou přece jen klasika, aspoň u nás :-p. Na koláče švestky půlím.

Já do koláčů, do bublanin, vždycky třešně, švestky, vypeckovávám, knedlíky vařím s peckou, aby nevytékala při vaření šťáva, ale po uvaření je všechny vypeckuju a servíruju už bez pecek:-8

Frantiska: třešňové knedlíky dělám minimálně, ale když už, tak cca 3 třešně, mám na mysli hlavně švestkové a meruňkové. Ano - roztrhnu je a pecku vyndám. Je to takový můj " nadstandard " pro rodinu. :-) Vyndávala jsem pecky z knedlíků dětem, když byly malé a už to tak zůstalo;-):-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Do buchet a moučníků taky třešně a švestsky odpeckovávám, do knedlíků ne s výjimkou meruněk - dávám jen půlky. Dělávám knedlíky také z blumek, jsou skvělé, možná ještě lepší než meruňkové, ale odpeckovat blumy opravdu nejde, protože jsou příliš šťavnaté.

U nás doma sa vždy ovocie do bublaniny a pod. odkôstkovávalo. Pamätám sa na ten šok (a to som ešte bola decko), ako mi u susedov dali nejaký koláč s čerešňami a tam boli kôstky, nevedela som to jesť. Bolo mi to protivné a je dodnes.

Taky vypeckovávám - třešně v bublanině s peckami nebo i švestky v knedlíkách s peckami - brrr....
Vypadá to moc dobře - a s višněmi by to bylo podle mne ještě o něco lepší, ale sehnat višně je skoro nemožné. Takže ukládám a jen co budou třešně upeču :-K

casino: souhlasim :) a marne vzpominam, kdy jsme meli cervave trnky. Ja v nich cervika jeste nenasla. To je stejne jako porad kontroluju maliny a nic.

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
koláč z třešní, kolač s třešní, koláče z třešní, koláč s třešněmi, knedlíky s třešněmi, dvoubarevný třešnovy koláč, dvoubarevny jogurtovy kolac, dvoubarevný moučník s třešněmi, dvoubarevný koláč, koláč dvoubarevny, dvoubarevny kolac s visnemi, červivé švestky, rychlý koláč dvoubarevný s s třešněmi, jogurtový koláč s trnkama, třešňový dvoubarevný koláč, knedlíky z třešní, top recepty z třešní, luxusní třešňové kolac, skvele kolace s třešněmi, kolad z tresni

Suroviny:
vejce, smetana, cukr krupice, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, kakao, likér vaječný, třešně

Přidat fotografie receptu