Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené debrecínské zelí

Zelí, ke kterému přidáme špek a kvalitní uzené debrecínské párky vám může směle nahradit celou večeři. Dochuťte zelí podle vašich preferencí, přidejte pořádný krajíc chleba a během chvíle je skromné a chutné jídlo na stole.

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 503 kJ /
837 kcal
Bílkoviny13,61 g
Tuky64,27 g
Vláknina19,40 g
Cholesterol 53 mg
Sodík 5,21 g
Sůl13,00 g
Sacharidy42,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle vyškvaříme slaninu. Přidáme cibuli nakrájenou na drobno. Restujeme do zlatova, pak přisypeme papriku. Zamícháme, přidáme okapané a překrájené zelí. Krok 2: Osolíme, přidáme nové koření a na jemno nastrouhané brambory. Podlijeme vodou nebo vývarem tak do poloviny zelí a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme. Krok 3: Na pánvi s malým množstvím sádla opečeme nakrájené párky do křupava. Přidáme i s výpekem k zelí a společně chvíli povaříme. Zelí dochutíme a podáváme s chlebem.

TIP: Desatero o kysaném zelí

Zveřejněno 23. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené debrecínské zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RqNY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené debrecínské zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RqNY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Podľa mňa je to veľmi dobrý recept. Výmenou, alebo pridaním, či vypustením niektorých ingrediencií dostane jedlo novú chuť a tak si môže každý zvoliť "podľa svojej chuti". Neodsudzovala by som chute iných. Ja mám rada zmenu a sledujem už dlho túto stránku a som nadmieru spokojná s veľkou väčšinou receptov. Mám aj svoje - overené recepty, ako napr. na buchty na pare, palacinky, české buchty, ktoré striktne dodržiavam a stále sú vydarené a propagujem ich ďalej, hlavne pre mladé, neskúsené gazdinky, ktorým to veľmi pomôže. A ešte niečo - aj kritika môže byť prijateľná, ak je vecná a láskavá. Ak niekto však chce variť iba "podľa seba" - načo hľadá recepty iných ?

pupavienka: ;-):-K:-K

Proč debrecínské? Podle těch párků? Proč ne jen dušené zelí? Chybí bobkový list, kmín,, nového koření na toto množství lze dát víc ... lépe to podtrhne chuť zelí. Uzená paprika nemusí být, stačí to velké množství uzenin ...
Proč je tento recept zařazen v zeleninových jídlech?

Palika: Proč? Proč? Proč? Protože jsem to vařila já....A už se těším na fotku a recept s Vaším (podle Vás) správně uvařeným zelím..;-)

:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes:MNAAAM

Tématické fráze:
debrecínské zelí, debrecínské zelí recepty, dusena zeli s uzenou paprikou, mladé zelí zelí dušené recept, nejlepší recept na mladé dušené zelí, dušené zelí na paprice, debrecinské zelí recept, dušené zelí recept, naco uzeny spek, vanocni zelí, debrecinske koření recept, transylvánská jídla, dušené debrecínksé zelí

Suroviny:
zelí kysané, nožička vepřová, slanina, brambory, cibule, sádlo, koření nové koření, sůl, pepř mletý, zelí

Přidat fotografie receptu