Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešňovo-tvarohový hrnkový koláč se žmolenkou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Markulina

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 50

50

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 870 kJ /
7 617 kcal
Bílkoviny129,18 g
Tuky264,51 g
Vláknina31,48 g
Cholesterol 874 mg
Sodík 532 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy1 164,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme ovoce, očistíme, popřípadě vypeckujeme. Krok 2: Připravíme žmolenku. Krok 3: Všechny ingredience na těsto smícháme ve velké míse (nebo já jsem použila retro robot viz. foto), vylijeme na plechy vyložené pečícím papírem (použila jsem jeden velký a jeden malý). Ve stejné míse připravíme tvaroh tak, aby byl dost tekutý a polijeme jím těsto. Krok 4: Poklademe ovocem a zasypeme žmolenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě (190°C) cca 1 hod.

Zveřejněno 26. 5. 2018

Poznámka autorky Markulina

Použivám velké 0,5 l hrnky, plechy o velikosti cca 38x31 cm a 32x24 cm.

Suroviny v receptu jdou po sobě tak, jak dělám kroky přípravy koláče. Peču skutečně 1 hodinu a plechy většinou v půlce pečení prohodím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňovo-tvarohový hrnkový koláč se žmolenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rx1W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňovo-tvarohový hrnkový koláč se žmolenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rx1W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Velikost hrnku jsem raději napsala hned k surovinám, tak doufám, že se na mě nevrhne polovina pisálku, že tam se to přece nepíše!!! Člověk začíná přemýšlet nad každým slůvkem, co zde napíše ... já myslela, že ta stránka je o receptech a ne o matematice, čestině a slovíčkaření :-)) Ale baví mě to, akorát nemám asi tolik času, co ostaní na psaní komentářů a jsem šťastná, že se mi podaří vložit jeden recept za rok 8-( Na chatě mám tolik velikostí hrnků (umíte si představit, že hrnky jsou každý jiný a i ty sklenky od hořčice bych tam našla taky uřcitě) :-O, že pak po upečení koláče jsem ho vzala a raději vše, včetně plechu poměřila... možná jsem to neměla dělat, abych nezavařila tolik mozků :-D

kdybych si nepřečetla poznámku, tak bych použila normální hrnek a pak bych se asi divila :-), měl by být uveden už v surovinách objem hrnku, ne až v poznámce
Jana Dorazinová-Remková: O něco méně pak dám tvarohu, cukru, pudinku i mléka....a o co? Normální člověk si ke sporáku nebere kalkulačku...
casino: tak ta míra na frťany nemusí být od věci :-D, pokud by se jednalo o recept, kde se používá alkohol, bylo by možno odměřovat surovinu do hrnce spravedlivě - jednou ty, jednou já :-D:-D:-D

tejaja: není Surovina, ale také tu máme dost receptů, kde je u prvního údaje psáno, o jak velký hrnek jde, tzn. např. "1/2 hrnku (250 ml) mletých ovesných vloček" ;-)
Pravděpodobně z dob, kdy údaj "sklenka" byl jedné jediné velikosti - klasické sklenky od hořčice, která se dnes už snad neprodává (?) a lidé začali tápat nad velikostí sklenek.

Zobrazit starší odpověď

No čekala jsem na reakce aaaa dočkala jsem se ;-) V pohodě, beru to sportovně. Přesně jsem si říkala, že se někdo bude mému mega hrnku nebo 1,5 plechu divit. Ale pekla jsem to na chatě, kde nemám úplně kompletní zařízení kuchyně. A prostě ty hrnkové recepty jsou zjednodušení, když není třeba váha
a taky se to dobře pamatujete. Na chatě mám taky jen malou troubu, takže jeden plech je málo a ten druhý je menší...tak zase beru to co mám po ruce. Ten druhý dělám pro sousedy pro potěšení :-) No a když se mi dílo povede a mám čas, tak ho zde vložím...pro ostatní... těm, co se to nelíbí, ať to nečtou a nepečou. Já se k tomu ráda vrátím a mrknu sem, jak jsem to vlastně dělala posledně. Nebo pak jednou pro moji 3letou holčičku, aby měla podle čeho dělat dobroty, které jí od maminky toooolik chutnají :-))

Je trochu nezvycajne pouzit ako mierku pol litrove sialky.Este nezvycajnejsie je robit jeden a pol davky.

Jana Dorazinová-Remková:
Sice mi to přijde jako škrabat se pravou horní za levým uchem:-D ale do jisté míry máte pravdu;-(
No, až sem příště někdo vloží recept a bude odměřovat ve frťanech, panácích či pintách, budete z toho vodvázaná stejně, he:-? :-O ;-(:-p

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
třešnovo tvarohový koláč, tresnovo tvarohová buchta, tvarohový koláč se žmolenkou, hrnkový koláč se žmolenkou, třešňovo tvarohová buchta na plech, tresnovo-tvarohovy koláč s ovocem, žmolenkový koláč s tvarohem, tvarohový koláč s ovocem, hrnkovy švestkovy koláč s tvarohem, svestkovy koláč s tvarohem hrnkovy, třešňovo tvarohové koláče, tvarohova buchta se zmolenkou, žmolenka na koláče recept, hrnkový koláč s tvarohem, hrnkový hruškový koláč na plech, hrnkový koláč s tvarohem a švestkami, hrnkovy testo no koláč, koláč s tvarohem a zmolenkou, maďarský tvarohovy koláč s tresnemi, hrnkové koláče

Suroviny:
švestky, vločky ovesné, mouka hrubá, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, mouka hrubá, mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, tvaroh kostka, pudink, cukr, vejce, mléko,

Přidat fotografie receptu