Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené knedlíky s čerstvou šalvějí

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie718 kJ /
172 kcal
Bílkoviny10,24 g
Tuky7,81 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 108 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy11,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Housky nakrájíme na kostičky a na másle opečeme dorůžova. Na dalším kousku másla zvolna a doměkka podusíme drobně nakrájenou cibuli. Krok 2: Necháme vše zchladnout, přidáme vejce, posekané bylinky, okořeníme a zvlhčíme mlékem. Hmota musí být vláčná, ale ne příliš mokrá. Krok 3: Vytvoříme kulaté knedlíky, které přidáme k masu na pekáček na posledních 35 minut a dopečeme společně.
Pokud knedlíky podáváme bez masa, opékáme je na oleji ze všech stran dorůžova.

Zveřejněno 4. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené knedlíky s čerstvou šalvějí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nqpp

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené knedlíky s čerstvou šalvějí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nqpp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Tak pečené knedle jsem ještě nedělala. Znám jen hrnkové, které jsem našla na https://www.pomodo.cz nebo klasický houskový. Určitě vyzkouším! :-?:-D:-)

To je vlastně podobné nádivce ;-)

1974andrea: Do nádivky přidávám většinou nějaké maso, játra nebo uzeninu a mívám ji vymazlenější ;-)

Tématické fráze:
pečený karlovarský knedlík uzeným mase

Suroviny:
houska, cibule, šalvěj čerstvá, pepř bílý, vejce, máslo, mléko, petrželka

Přidat fotografie receptu