Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moruše ve vlastní šťávě

Moruše obsahují spousta vitamínů a minerálů. Pokud máte bohatou úrodu, zkuste je jednoduše zavařit. Takto zavařené jsou opravdu výtečné, budou chutnat na lívancích, pudinku, ovesné kaši nebo v náplni moučníku. Klidně i jen tak, když člověka honí mlsná!

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Moruše očistíme, stopičky mohou zůstat na plodech. Krok 2: Naplníme jimi 330 ml zavařovací sklenice (menší omniovky), do každé přidáme půl až celou lžíci cukru. Krok 3: Sklenice utřeme dočista, zavíčkujeme a zavaříme (80 °C/25 minut).

Zveřejněno 7. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moruše ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yGY6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moruše ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yGY6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

;-( U nás nikde nerostou. Jednou jsem ochutnala a moc mi chutnaly.

Nadja: to věřím :-* jsou úžasné! Občas mám trochu problém s tím, když po mně někdo (třeba kamarádky) chce, abych mu popsala chuť moruší - tady pak tápu :-D protože nic podobného jsem jinde nejedla.

Paráda,tenhle recept je jako na zavolanou,moruše se jen sypou ze stromu.A co s bílýma?Hned jak přestane pršet,jdu na ně.:yes::yes:

cathleen: Díky,jdu do toho,zítra otřepu,jsou jich mraky.:-D

Zobrazit starší odpověď

V detstve som chodila (a decká z celej ulice) k susedom, mali starú morušu na dvore. Bez problémov sme zbierali opadané priamo do pusy...

A kto ich oberá? Alebo striasate? Tu v našich končinách ich neoberá nikto (asi nekonzumuje), tak len padajú.

magdalenka: už neoberá :-D zrají a přezrávají před očima. Takže jen se jich dotkneme, samy padají....rozprostřít pod strom plachtu a setřást - každý druhý den ;-)

Tématické fráze:
moruše recepty, recept na moruši, moruše recept, zavařené moruše, moruse-recepty, recepty z moruše, moruše, recepty z morusi, omniovka, moruše - co s nimi, recept s moruše, omniovky, moru?e zava

Suroviny:
moruše, cukr krystal

Přidat fotografie receptu