Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Višně ve vlastní šťávě

Vyzrálé višně ve vlastní šťávě jsou neodolatelnou zavařeninou. Pokud máte možnost si ji připravit, neváhejte! Pro zvýraznění chuti můžete přidat i špetku soli. Ta posílí a "vytáhne" chuť ovoce.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Višně opláchneme vodou, necháme okapat a vypeckujeme je. Krok 2: Vkládáme je do sklenic, prosypaváme cukrem a malinko je utlačíme. Do sklenic o objemu 330 ml stačí mpřidat jednu a půl lžíce cukru, každý si může dát podle své potřeby. Méně, více nebo vůbec. Krok 3: Sklenice zavíčkujeme, vložíme do vodní lázně zavařovacího hrnce a sterilujeme 25 minut při teplotě 80 - 85 °C.

TIP: Jak zavařovat v obyčejném hrnci

Zveřejněno 21. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višně ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2mLz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višně ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2mLz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

mám sice odpeckovávač, ale dělá se to dobře i čínskou hůlkou na jídlo. brčka se u pevnějšího ovoce moc neosvědčila a špejle se zas často láme ...

magdalenka: díky, vidíš, jen si to zapamatovat:-D:-D:-D:-D

Včera jsem si přinesla košík od švagrové, tak jsem myslela, že je tak udělám, ale nakonec je ze všeho výborná marmoška;-);-);-) Nemáš nějaký fígl na vypeckovávání:-?:-?:-? To byla hrůza, šťáva stříkala všude, odbývalo se to v altánu na stole s gumovým ubrusem, a já v gumových rukavicích, ale stejně mám bun du celou zaneřáděnou :-O:-O8-(8-(8-(

Merylas: asi čínsku paličku na jedenie.

Zobrazit 7 starších odpovědí

Tématické fráze:
zavařené višně recept, višně recepty, zavařené višně, tresne ve vlastní šťávě, višně s cukrem, recepty z višní, višně, recepty na višně, višně zavařené ve vlastní šťávě, višně v cukru, domaci visen ve vladtni stave, visne zavarene, recept visne, višně recept, svestky ve vlastni stave bez cukru, višnězavařené, jak se zavařují višně, receptna zavarene visne, ovocná štáva z víšní recept, zavareme visne

Suroviny:
višně, cukr krupice

Přidat fotografie receptu