Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvová roláda

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Libulka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 708 kJ /
2 320 kcal
Bílkoviny82,98 g
Tuky77,12 g
Vláknina9,26 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 721 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy318,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme žloutky s cukrem do husté pěny, přidáme olej (dělala jsem v robotu), pak už vařečkou vmícháme mrkev a zbylé sypké suroviny. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Krok 2: Připravíme pečící papír, který potřeme studeným máslem (roláda se nebude lepit a půjde snadno sundat po upečení z papíru). Na plech s pečícím papírem nalijeme těsto, uhladíme pěkně stěrkou a dáme do vyhřáté trouby péct. Krok 3: Pečeme na 180 stupňů cca 10 minut (řídíme se zkušeností s vlastní troubou)
Po upečení stáhneme roládu z plechu na linku (či jinou pracovní plochu), minutku počkáme, až odejde největší pára a pak ještě horké smotáme i s papírem. Necháme vychladnout. Krok 4: Pak připravíme krém: smícháme tvaroh se zakysanou smetanou, v jiné misce připravíme ztužovač za studena dr.Oetkera dle návodu na sáčku a pak vmícháme metličkou do tvarohu se smetanou.
Rozmotáme již vychladlou roládu, potřeme krémem a zpět zatočíme - teď již bez papíru :D
To je ten okamžik, kdy oceníte, že jste papír potřela tím máslem, kdo zapomene, bude asi trochu bojovat, nevím, já ještě nezapomněla :D Krok 5: Povrch rolády můžete jen pocukrovat (před podáváním) nebo potřít čokoládovou polevou, když si uděláte více krému, můžete potřít povrch rolády (mnou uváděné množství stačí jen dovnitř rolády), pak povrch posypat grankem, mletými ořechy, kokosem..... fantazii se meze nekladou.
V každém případě roládu necháme přes noc v lednici. Krásně ztuhne krém a odleží se.
Roláda je vláčná, vydrží i několik dnů v lednici (pokud ji nesníte na posezení, jak se říká).

Zveřejněno 27. 6. 2018

Poznámka autorky Libulka

Kdo nechce dělat roládu, může plát těsta po upečení stáhnout z plechu a nechat vychladit rovný na lince, pak nakrájet na 4 stejné díly, ty potřít krémem a naskládat na sebe. Pak krájet jako řezy. Ale to se mi zdá, jakoby toho bylo málo, přece jen roláda se lépe rozděluje mezi více lidí.

Krém můžete udělat i jiný, samozřejmě dle své chuti, šlo jen o to, ukázat tohle mrkvové těsto - je jednoduché, velmi dobré a vláčné. Recept mám z jedné FB skupiny, určitě ho spousta lidí zná a kdo nezná, doporučuji vyzkoušet ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0kwL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0kwL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
mrkvová roláda, mrkvová roláda recept, mrkvová roláda s krémovou náplní, mrkvova rolada s tvarohem, roláda z mrkve, recept na mrkvovou roládu, mrkvový rolada, recepty mrkvová roláda recept, recept mrkvová roláda, roláda mrkvová, roláda z mrkvového těsta, mrkvovarolada, mrkvovo ořechová roláda, roláda z z mrkve, mrkvová rokáda, mrkvové roláda, mrková roláda, vlacna rolada, top recepty mrkvová roláda, mrková roláda s tvarohem a smetanou

Suroviny:
vejce, cukr hnědý, mrkev, olej, sůl, mouka hladká, skořice, prášek do pečiva, tvaroh, smetana zakysaná, cukr moučkový, ztužovač

Přidat fotografie receptu