Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na majoránce a česneku

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dominik22 Dominik22

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 756 kJ /
1 854 kcal
Bílkoviny2,10 g
Tuky200,14 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyjeme kuře a vysušíme pomocí papírových utěrek. Dále připravíme marinádu, do které budeme kuře nakládat. 200 ml oleje nalijeme do nějaké misky, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pár kapek citronu, vše dobře promícháme. Krok 2: Marinádu dáme na kuře a pořádně rozetřeme po kuřeti, dáme do pekáče, nalijeme trošku vody a dáme asi 2-3 lžíce másla. A dáme péct. Krok 3: Vhodná příloha: bramborová kaše, brambor

Zveřejněno 1. 7. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na majoránce a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GO1L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na majoránce a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GO1L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Dobré. :yes::yes: Nerobila som celé kurča, to sama nezjem, robila som len dolné kuracie stehná. Ale chutnalo. ;-)

Dominik22:
Dělávám cosi podobného s tymiánem, chuťově je to s majoránkem hnedle vedle :-)
Běžně maso potřu česnekem utřeným se solí a posypu kořením, případně s troškou oleje připravím pastu a postupuji stejně; v obou případech ochucuji vně aj vo vnútri hydiny:-! Od časů, kdy drůbež ze dvora přestala (samá ruka samá noha) vypadat jak maratonští běžci či jak kukačka kohoutí https://www.youtube.com/watch?v=KJJW7EF5aVk :-D a prodávají se naducánci ne nepodobní bowlingovým koulím:-) tak při pečení nepoužívám žádný tuk! Pouze podleji "slzou" vody a o zbytek se samomazné kuře postará samo a pořádné kuře pustí sklenku sádla.
Jinak mi rcp přijde jako hledání Ameriky...
Píšete o marinování a přitom nemarinujete ;-)
A to máslo s olejem:-? Škoda másla:-(( Pokud byste ho použil až po slití oleje, tak snad:-)
No a pokud byste použil studené máslo až na samý závěr k zahuštění šťávy, tak to by bych bral :-D

Když opominu to množství oleje, tak se mi líbí marináda s majoránkou. Já sama ji dávám na kachnu, pokud můžu, tak čerstvou a je fakt skvělá :-8

Co se zbylým olejem? (v surovinách 400 ml, použije se polovic). Peče se přikryté? Nepřikryté?

casino: Ano, když marinádu rozetřete po celým kuřeti je to akorát, hlavně když potřete kuře olejem nebo sádlem zapříčiní to, že se kuře nebude vysušovat. A máslo se rozpustí ve vodě, když tím potom kuře poléváte má lepší chuť. Ale jestli je to pro Vás moc oleje, myslím že můžete dát i méně.

Zobrazit 2 starší odpovědi

"Kuře na majoránce a česneku"
400 ml Oleje
***
No, bych to nazval spíše Kuře v oleji :-)

Tématické fráze:
kuře na majoránce, marináda na kuřecí maso- česnek majoránka, majoránka citron, maso na cesneku a majorance, kuře na majoránce a česnek, marináda na maso s majoránkou, kuřecí na česneku a majoránce, kureci na majorance a česneku

Suroviny:
kuře, česnek, majoránka čerstvá, sůl, olej, citron, voda, máslo

Přidat fotografie receptu