Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulový králík s tarhoňou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie287 kJ /
69 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí nohy omyjeme a z obou stran osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Krok 2: Pekáček hustě poklademe sádlem a položíme na něj králičí nohy. Posypeme mletým kmínem a zasypeme cibulí. Trochu podlijeme vodou, přikryjeme víkem a dáme péct na cca 180-200 stupňů. Krok 3: Kontrolujeme každých 30 minut, podle potřeby podléváme vodou - je třeba, aby tam bylo stále trochu vody, ale králík nesmí být pod vodou potopený - má se péct, ne vařit. Krok 4: Když je maso měkké, odkryjeme víko a necháme v troubě cca 10-15 minut pro lepší barvu. Krok 5: Tarhoňu uvaříme podle návodu a podáváme s králíkem.

Zveřejněno 4. 7. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulový králík s tarhoňou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6qnV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulový králík s tarhoňou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6qnV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
cibulovy kralik, recepty z tarhoňa, králík na cibuli, staročeská tarhoňa, recept na cibulový králík

Suroviny:
cibule, sádlo, sůl, kmín mletý, těstoviny tarhoňa

Přidat fotografie receptu