Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bujon (vývar) s vejcem

Tuto jednoduchou polévku připravíte ze dvou surovin a příprava zabere jen okamžik. Žloutek zalitý kvalitním hovězím vývarem vás zahřeje a posílí vaše tělo. Proto je vhodný i v případě nemoci.

Hodnocení receptu je 4,6 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Snadný

Doba přípravy 3 min Doba přípravy: 3 min

3 min (3 min příprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie575 kJ /
137 kcal
Bílkoviny10,68 g
Tuky9,76 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 104 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy1,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do bujonového šálku opatrně vložíme nepoškozený žloutek. Krok 2: Zalijeme horkým, takřka vroucím vývarem. Krok 3: Bujon podáváme v šálku na podšálku s bujonovou lžící (v současné době spíše v misce s polévkovou lžící), kterou konzument použije či nepoužije podle vlastního uvážení. Čistý bujon lze upíjet po doušcích ze šálku.

TIP: Jak uvařit silný hovězí vývar

Zveřejněno 15. 7. 2018

Poznámka autora casino

Tento "nerecept" vkládám z důvodu rozčarování z personálu (na place i v kuchyni), který o existenci něčeho takového neměl ani páru...

Kdysi bylo jídlo k mání i v těch nej(s)prostších provozovnách RaJ - vývar furt někde bublal a vajíčko se vždy našlo.

Bujon se žloutkem se podává spíše při slavnostnějších, vícechodových příležitostech jako první, nebo druhý lehký chod před dalšími, zpravidla sytějšími jídly, ale jedná se i o tzv. "postelové" posilující jídlo pro choré.

Na rozdíl od mnohých jiných vývarů u hovězího neplatí, že čím kvalitnější (dražší) maso, tím lepší vývar.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bujon (vývar) s vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1l5P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bujon (vývar) s vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1l5P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Marie Svarcova: Ten "nápad" je už asi sto let, ne-li více starej :-(

U nas zase do zloutku pridame najemno nastrouhany rvrdy syr, promichame v ridsi hmotu. Na jednu porci jednu lzici hmoty do misky a zalijeme varicim vyvarem.

Eja57: surovina vývar. Ale z čeho vařila vývar? Zelenina, kosti, nebo kostka z obchodu? Nehodnotte když sama ani nenapisete z čeho ten vývar je.... ;-)

Martina246: surovina je napsána jasně - VÝVAR

Martina246:
Koukám, že je vám vlastní "oko za oko, zub za zub", že ;-)
https://www.toprecepty.cz/recept/62344-vydatny-kur... 29. 12. 2019 10:49:44
Ale proč ne, to je OK:-8
Je ale s podivem, že se zaštiťujete zrovínka J. DoraziNovou, když na TOP je celá řada non plus ultra kuchařek
***
Mnou vložené (nepíši moje:-) recepty zpravidla moc neobhajuji, a před ignoranty tím tuplem ne ;-)
No, na druhou stranu právě pro takové byl v prvé řadě rcp určen, že ;-):-8:-):-D:-K

Souhlasím s paní Dorazimovou...to je co? obarvená voda? vývar vždyt nejsou ani napsány suroviny:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:no::no::no::no::no::no::no:

:yes::yes::yes::-D:-D:-D Vzhledem k tomu, že i já jsem pamětnice takových bujónů a dělám ho stále, tak je tu super recept a oceňuji ten nápad :-) a krásná prezentace maris :-K

Mam doma vyvar zmrazeny,tak urcite vyskusam,takyto cisty.ja si zvyknem robievat ze vyvar,cuketove platky,hodit do vyvaru povarit,sampiony nakrajane na platky a ked je to hotove,tak stratene vajicko do toho vlozim,a na veceru to milujem,

:-)letos na jaře jsem jej připravila velmi nemocnému vnukovi poté, co několik dní téměř nic nejedl a já už byla zoufalá. Asi se mu už dělalo lépe, protože pronesl, že je to " fakt hozné " a chtěl polévku s nudlemi. A mně to odmala chutná.

Zrovna nedávno jsme se bavili s přáteli o tom, že bujon s vejcem z našich restaurací vymizel:-)
Já si ho doma čas od času s chutí dělávám. Dovolila jsem si přidat fotku:-8

maris: Myslím, že zbytočne. Medzi ľuďmi je zafixované vajce, chudák. Manžel mal salmonelózu asi pred 10 rokmi, dostali ju v závodnej jedálni asi 35. A vieš z čoho? Hygienici našli salmonely v čiernom korení. Takže kto si obed dokorenil, dostal salmonelózu. :-)

Zobrazit 7 starších odpovědí

Týý jo, jsem z toho celá hyn!! :-O To je recept, na který jsem čekala celý život, ale myslím, že si to vařil můj 8 letý syn, když jsem byla v práci.

Tento bujón se podával ještě v nerez šálcích v hotelu Palas v Praze,byl to oblíbený vývar- bujón,pamatuji si to moc dobře,táhl se i třeba několik dní,tenkrát jsem tam pracovala,tak vím a byl dost žádaný;-),ale dnes už se jaksi vytratil;-)

casino: špatně jsem se vyjádřila, z toho šálku se to servírovalo u stolu hostům do talíře.;-)

Zobrazit starší odpověď

I já si to pamatuji....:-)

Tak tohle pamatuju, ze to dělávala moje babička. Žloutek do vřelého vývaru. Já to měla ráda, ale moje mamina z toho šla do vývrtky:-D

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
bujon, bujon recept, kuřecí bujon s vejcem., hovězí vývar z bujonu, hovězí vývar s vejcem, recept na bujon, recept na bujon, bujon kureci vývar recept, hovězí bujon s vejce, vývar s vajíčkem, bujon se žloutkem, hovězí bujon recept, co s vývarem, vývar nebo bujon, jak se podava bujon, hovězí bujón s s vejcem, bujon s vecem, hovězí vývar a vejce, jak se dela vyvar z bujonu, bujon polévka s vejcem

Suroviny:
vývar masový, vejce

Přidat fotografie receptu