Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Café Frappé

Café Frappé má sice francouzský název, ale jeho původ je ryze řecký. Pod tímto názvem se však neskrývá nic jiného než ledová káva s hustou pěnou, která v parných dnech příjemně osvěží a díky obsaženému kofeinu dodá energii.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lala11

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie158 kJ /
38 kcal
Bílkoviny0,08 g
Tuky0,15 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy9,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vysoké sklenice dáme kávu a cukr (kdo nesladí, cukr nedává). Krok 2: Zalijeme troškou vody (maximálně 1 cm) a strojkem vyšleháme do husté pěny (kdo nemá strojek, natřepe pěnu v šejkru). Krok 3: Do tří čtvrtin sklenice dolijeme ledovou vodu, vhodíme pár kostek ledu a dolijeme do plné sklenice buď vodou nebo studeným mlékem, jak kdo rád. Podáváme se slámkou.

TIP: Letní osvěžující nápoje

Zveřejněno 7. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Café Frappé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO3Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Café Frappé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO3Y

Marie

Komentáře (22)

Já vodu vůbec nedávám, jen mléko plnotučné, cukr moučkový (lépe se rozpouští) a led. Rozmixuji v mixéru a to je lahoda, mňam :-)

:yes:

mam frapovač 15W a taková pěna mi nejde vůbec udělat :( vše dělám podle návodu...dík

Také si doma děláme,právě se teď v těchto teplotách příjemně hodí:-K

Dimitris: No tak přispějte sdělením, jak se dělá!

Dimitris 8. 9. 2012 21:50
Jsem rek.. Takhle rozhodne se frappe nedela :D :-((

Ten recept je naprosto skvělý a dávám bodík ;)

Markéta 8. 5. 2012 15:11
Tenhle recpt je úžasný :-* dělala jsem ho poprvé a je skvělý. Dávám + bud ;-)

S tím mícháním ve flašce mám vyzkoušené, je to super - a v horkých letních dnech parádní osvěžení.

noja sem tu penu vyšlehal myxerem je to dobra kava:yes:;-):-p

Tak právě si pochutnávám na této kávičce. Třepala jsem ve sklenici od majonézy a kávu jsem použila Nescafé classic. Bohatá pěna, skvělá chuť.:-p7:-p

šoupnu do malý pet lahve lžičku cukru, lžičku kafe, panáka ledové vody,nebo drcený led.Zašroubuju a natřepu a pěny mám mraky .) Přeliju do skleničky, doleju ledovým plékem, zasypu skořicí a tradáááá, ani žádný frapovač není třeba:-D

zkusimm to udelat mamce.:-)snad bude chutnat.:-)

Mia, rádo se stalo;-),doufám, že napíšeš, jak to dopadlo, doufám, že :yes:;-)Znovu jsem dnes dělala podle popisu níže, 1,5 cl studené vody, vrchovatá lžička kávy a přidala jsem lžičku krupicového cukru, měla jsem brzy hustou pěnu. Tak mě ještě napadlo, jestli není třeba problém v kávě, já používám ty, co jsou vidět na fotkách, jiné nemám vyzkoušené.

Já s tím nemám moc zkušeností, ale vím, že by se mělo používat co nejméně tučné mléko, četla jsem, že se líp našlehá. Jestli není problém v tom ;-)

Merylas , krasne dakujem za receptik a taktiez za fotku:) Robila som to podla receptu a vyskusala som uz fakt vsetko mozne aj nemozne ... zajtra to vyskusam znovu a dufam ze sa mi to uz konecne podari .Dakujem krasne este raz ;-)

Merylas, krásně se ti povedl ten záběr na mix!:yes::yes:

Mio, mrkla jsem tady a zrovna jsem pak chtěla dělat frappé, takže jsem to odměřila a znovu vyfotila. Na fotce je děláno z 1 plnější lžičky kávy a asi 1,5 cl studené vody, zhruba 1/2 až 3/4 malé štamprle na likér. A je použitý malý frapovač co máme obě, kávu pár vteřinek rozšleháš a pak vytahuješ ode dna směrem nahoru. Cukr tady není, doslazovala jsem pak umělým sladidlem, ale můžeš přidat, pěna je opravdu hustá a byla velmi rychle vyšlehaná. Fakt nevím, kde můžeš dělat chybu. V receptu je to napsáno, že se dává málo vody - 1 cm a to by odpovídalo. Tak opravdu už nevím, děláš to stejně jak je popsáno?

Merylas, no ja mam presne ten isty frapovac ako mas ty na fotke a stale mi to nejde ... mozem ho tam drzat aj desat minut :( neviem ako to je mozne ...

Mio, pěnu uděláš buď frapovačem, já mám takový menší na baterie z Ikei - je trochu vidět na titulní fotce, nebo ponorným mixérem a taky to jde v šejkru - mám plastový, nebo nějaké podobné uzavřené nádobě. Vody dávám jen trošku, studené, když je vody více, tak pěnu už nemám tak hustou. Tak vyzkoušej;-)

Prosim vas poradte mi ako urobim tu penu ... pouzivam na to rucny slahac a nejak mi to stale nejde ....

MM, vypadá lákavě, a chutná dobře, :-), za to Ti udělím plusový bod, Tohle ale není Espreso Frappe, ne jako že by to bylo pomalý ale Espreso Frappe je u mě jednoduché, tohle jméno jsem si vytvořil sám. Díky za pochopení a doporučuji!

Tématické fráze:
frapé návod, recept frappé, recept na frapé kávu, kafe frape, recept na frappe, frappé recept, příprava frappé, jak udělat frapé, nescafé frappé, jak udelat frappe, frape recept, nescafé frappé-recepty, frappé, jak se dělá frapé, kafe frappe, ledové frappé recept, jak se dela frappe, ledove kafe, frape kafe, ledové kafe recept

Suroviny:
káva instantní, cukr krupice, voda, mléko, led

Přidat fotografie receptu