Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč s makovou drobenkou

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Porce: plech 30x40 cm

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 050 kJ /
3 358 kcal
Bílkoviny70,77 g
Tuky115,19 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 411 mg
Sodík 386 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy498,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny v míse promíchejte a těsto rozetřete do plechu, vystříkaného olejem ve spreji nebo vytřeného sádlem. Stěrkou rozetřete do krajů a hustě poklaďte rozpůlenými švestkami - řeznou stranou nahoru. Zapněte troubu na cca 170 st.C. Krok 2: V misce udělejte drobenku - mák a cukr přidávejte postupně, podle množství másla. Drobenka bez použití mouky je více vlhká. Posypte připravený koláč a dejte péci - asi na 20 minut, okraje začnou lehce hnědnout.

Zveřejněno 20. 7. 2018

Poznámka autorky hosta

Byla to jedna velká improvizace - máme rádi švestkový koláč s drobenkou i s mákem, takže jsem z pohodlnosti udělala takovouto směs - a pak jsem zjistila, že podobný (sice s moukou) nápad již měli, jako obvykle, mnozí :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč s makovou drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vx8W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč s makovou drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vx8W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

ghí si připravuji velmi často, protože ho v kuchyni používám možná víc, než máslo v kostce. Matka mi poradila jeden den máslo rozpustit a opět nechat ztuhnout. Na dně kastrolu se usadí syrovátka, kterou slejeme a kusy másla přendáme do jiného kastrolu a pomalu přepouštíme. Postup je už stejný, jako když přepouštíme rovnou. Prý to tak dělaly už moje babičky, ale já si to nepamatuji. Na ghí mě baví , že si ho "urýpnu" přesně kolik potřebuji a v hrníčku mi nic nezbývá
Od makové posýpky jsem se poněkud odklonila, ale snad se bude můj návod někomu hodit. Koupit hotové ghí je trochu útok na peněženku.

hospodyne: My ho máme taky rádi. Jen vychytat pozitivní cenu másla. Ja ho pak dělám ve velikém hrnci a do velkých sklenic. Měli jsme i koupené, ale chuti a vůni domácího se to nevyrovná.

Zobrazit 2 starší odpovědi

To se mi líbí, drobenka z máku :-) ja teď zkoušela z piškotů a byla taky výborná :yes:

casino: Objevila jsem na netu na ovocný koláč rozmělnit piškoty, přidat máslo, kdo rád sladší, tak i cukr a užmoulat klasicky žmolenku. Já měla bezlepkové cukrářské piškoty a na borůvkovém koláči to bylo výborné :yes:
A co se týče ghee..chápu, už jsem taky využila na ledacos. A bábovka z ghee voněla úžasně :-)

Zobrazit starší odpověď

Veľmi sa mi páči tá maková drobenka, nikdy som nič také nerobila. Slivky sú, tak urobím. Díky za nápad. :yes:;-)

:-K ne švestky mák přímo patří :yes:

Tématické fráze:
maková drobenka, maková posypka, kolac s makovou drobenkou, co je šmolc a jeho návod k použití, mak jako drobenka, bezlepkova drobenka na svestkovy koláče, maková drobenka na koláče, švestkovy kolàč, svesktovy kolac s makovou drobenkou, svestkovy kolac s drobenkou, makova zmolenka, maková drobenka na koláč, posypka na kolac, posypka s švestkami a koláč s mákem, makova drobeka, recept na makovou s drobenkou, drobenka s ghí, drobenkový koláč se švestkami, švestkový koláč s jogurtem hrníčky, recept na švestkový koláč

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, prášek do pečiva, vejce, jogurt bílý, olej, švestky, cukr hnědý, mák mletý, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu