Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačková roláda bez mouky s malinami

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Benesova Petra Benesova

Snadný

Doba přípravy skutečně bleskurychlá

skutečně bleskurychlá

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 992 kJ /
3 105 kcal
Bílkoviny136,80 g
Tuky185,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 620 mg
Sodík 3,35 g
Sůl7,29 g
Sacharidy222,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme lžíci jablečného octa a postupně přimícháváme cukr krupici. Připravíme si plech s pečícím papírem a sníh na něho rozetřeme. V troubě vyhřáté na 160°C pečeme asi 35 minut. Papír stáhneme z ještě teplého těsta a necháme vychladnout. Krok 2: Ze smetany a ztužovače vyšleháme šlehačku, přidáme sýr a cukr podle chuti. Namažeme na vychladlé těsto, poklademe ovoce a srolujeme. Těsto je docela vláčné, ale u okrajů se může lámat, takže s okraji opatrně. Ale jde to moc hezky. Krok 3: Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem, ale není to nutné, jen to možná lépe vypadá.

Zveřejněno 16. 8. 2018

Poznámka autorky Petra Benesova

Je úžasně rychlá a moooc chutná. Dělala jsem ji asi 5x a vždy s velkým úspěchem.

Zdroj: http://www.fatimma.sk s drobnými úpravami

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačková roláda bez mouky s malinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KxOn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačková roláda bez mouky s malinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KxOn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Z meringy dělávám PAVLOVA.., roládu až ffčíl:-)
Polovinu PNP jsem potřel olejem (sprej nevedu) a plát šel od papíru jedna radost:yes: :yes: :yes: Druhou polovinu jsem na chvilku usalašil na mokré utěrce a pak už to šlo jedna báseň:yes:
Aby těsto trochu vypadalo;-) tak ho před pečením stahuji dlouhým cukrářským nožem, a že aby to šlo, tak na obráceném plechu :yes: Samozřejmě to tak i peču :-8
Pekl jsem 15´/160°C a dopékal na světlou barvu 40´/140°C
Přikryté plechem jsem nechal vychladnout na PNP, naplnil nastaveným mascarpone a ostružinami.
Pomocí PNP jsem sroloval (šlo to krááásně) a zabalené v tom samém PNP to putovalo do lednice.
No, ústa jsem si zaflastroval, protože kdybych se nehamoval, večer bych mohl mačaftu tak akorát vyprávět o co přišli:-D:-D:-D
(z dávky může být 8 až 12 porcí)

Petra Benesova:
:-K No, nefotím, ba ani nefotografuji a mám zato, že stran chutnosti je poslední věta mého předešlého komentáře více než lichotivá :-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Madam, přijměte mou poklonu:-K
Nebýt obrázků, tak budu pochybovat o tak povedeném výsledku:-)
Leč: " Upečené těsto ještě teplé stáhneme z papíru a necháme vychladnout."
1. Neděláte to opačně, tedy že papír stahujete z těsta?:-)
2. A nerolovalo by se lépe i s papírem, který by se až při svinování separoval?:-)

hosta: Jé, díky za radu, věřím, že tento fígl funguje:yes:, i když ono to tolik nebolí ten papír hned stáhnout. Ale u štafetek bych to mohla zkusit

Zobrazit 2 starší odpovědi

Vypadá to lákavě, určitě vyzkouším.

Tématické fráze:
roláda bez mouky, sněhová roláda s mascarpone, šlehačková roláda bez mouky, pavlova roláda, roláda se šlehačkou bez mouky, roláda pavlova, šlehačková roláda, roláda se šlehačkou, pavlova roláda bez mouky, roláda s malinami, roláda s mascarpone a šlehačkou, roláda se šlehačkou a mascarpone, recept slehackova rolada, roláda s mascarpone a malinami, roláda z bílků bez mouky, roláda šlehačka mascarpone, roláda s malinami a s mascarpone, roláda bez mouky se slehackou, roláda s mascapone a s malinami, madam ztužovač šlehačky

Suroviny:
bílek, cukr, ocet jablečný, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, sýr smetanový, cukr, maliny, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu