Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vrstvený koláč se švestkami i jablky

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 652 kJ /
3 741 kcal
Bílkoviny54,63 g
Tuky110,00 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy625,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny sypké suroviny smícháme. Formu na koláč (měla jsem 30 cm průměr) vymažeme a vysypeme kokosem. Krok 2: Dno formy posypeme směsí tak, aby nebylo vidět. Na to ukládáme vyloupané švestky slupkou dolů, posypeme je podle kyselostí cukrem a skořicí. Krok 3: Na ně opět vrstva sypké směsi, tak aby švestky byly pokryté. Na to dáme nastrouhaná jablka a skořici. Zasypeme to zbytkem směsi. Krok 4: Na připravený koláč nastrouháme studené máslo. Pečeme na 200 st asi 35-40 minut. Já jsem ho po určité době přikryla alobalem.

Zveřejněno 17. 8. 2018

Poznámka autorky mika59

Musím se přiznat, že když jsem ho dávala do trouby, tak jsem nevěřila, že z toho něco bude. Recept se mi líbil, mám ho z Čarujeme.cz. a chtěla jsem ho vyzkoušet. Ale fotila jsem a krájela, když byl ještě vlažný a byl tak na lžičku. Ale po úplném vychladnutí šel krásně krájet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vrstvený koláč se švestkami i jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZQV6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vrstvený koláč se švestkami i jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZQV6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Perfektní a jednpduchý recept. Výborná chuť. Nestihl jsem ani foto. Určitě nedělal naposled.

:-)<3:yes:Jednoduchý, moc dobrý koláč , pěkně napsaný recept a krásné foto :yes::yes::yes::-K

Super koláč, mám hodně zralé švestky, sladké, už trošku scvrklé konce, ale právě to je na koláč nejlepší. Dala jsem méně cukru
a koláč nám moc chutná, díky!

Také musím pochválit, koláč je výborný :yes::yes::yes::yes::yes:. Moc mě překvapila kombinace švestek a jablek :-O, vím, že opakuji, co už jednou bylo napsáno, ale je to vážně skvělé. Koláč jsem také dělal do dortové formy:-K, dala jsem jen pečící papír a nemám problém.

Taky doporučuji ☺včera jsem jej upekla a dnes už není po něm ani památky???? jednoduchý, vláčný a kombinaci švestek a jablek bezkonkurenční ????

Sypané koláče mě nikdy nijak zvlášť neuchvátily, vždycky byla nějaká část suchá, prostě nic moc. Tento jsem dělala včera a je naprosto luxusní. Akorát jsem musela dělat v dortové formě, protože formu na koláč mám s hlubší rýhou u kraje dna. Vystlala jsem pečicím papírem a nepomazala, což byla zásadní chyba - trochu víc práce s odtrháváním papíru od koláče :-D Ale jinak všem doporučuji vyzkoušet.

Jak velky hrnek prosim? Mam je v nekolika velikostech. Diky.

hosta: Ok diky :-K, 220 ml(litrovy) mam taky :-8

Zobrazit starší odpověď

"Drobenkové" koláče co jsem kdy pekl by hravě spočítal stolář na zbylých prstech jedné ruky :-D
Toto není ani klasický posypkový a stejně jako autorka v poznámce, tak i já byl k výsledku spíše skeptický:-O
Chyba:-!
Je to fantazie :yes: a receptu bych prominul i ty hrnky v surovinách :-(( ale to je můj problém, že:-)
***
Rcp jsem dodržel do mrtě (vyjma použití kůry)
Švestky (TOPTASTE) velikosti velkých vajec, jabka neloupaná, nahrubo strouhaná, nevymačkaná. I tak jsem měl obavy, že koláč bude suchý - drolivý
Rád jsem se opět mýlil:-K
***
Polovinu jsem pokladl studeným máslem, na druhou polovinu jsem dal povolené ghí
Uvedená teplota 200°C se mi zdála moc, ale nakonec jsem ji dodržel a pekl jsem dokonce 45´ a bez nadkrývání byl krásně zlatý :yes:
Koláč byl krátce po vychladnutí chrumkavý:yes: na druhý den (po 12 hodinách) už ne tolik
Naslepo jsme hodnotili vliv ghí na chuť: Polovině mančaftu chutnalo více s čerstvým máslem ;-)

hosta: Děkuji za zprávu a pěknou fotku :-K

Zobrazit 4 starší odpovědi

já dělám klasický sypaný s jablky a skořicí, ale s těmi švestkami je to dobrý nápad, švestky a skořice se báječně kamarádí. U nás je teď v těch vedrech zakázáno pouštět troubu, pokud se nejedná o nějakou životně důležitou věc, mám kuchyň na jih a je tam i tak asi 33°k večeru. Dcera tuhle využila toho, že přijedu z práce až večer a pekla odpoledne sušenky, čímž zvedla teplotu v kuchyni asi na 36°, to se nedalo, tak jsem po příjezdu jen prchla do bazénu:-D

Jsem si říkal, že v tom hicu dnes už nevytáhnu paty z domu:-8 ale navečer skáknu posbírat pár trnek a jablek a dopustím se tohoto pečení...:-)
(a půlku zkusím s ghí; já na něm nějak začínám ujíždět:-D Řeklo by se máslo jak máslo, ale předpokládám, že to bude jiné)

Taky jsem ho tam zahlédla - jen s jablky, měla jsem obavu, že bude moc mastné - je to obdoba klasického sypaného a to mi nějak připadalo samé máslo :D - možná tady, jak je více vrstev, je to lepší.

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
svestkovy koláč s jablky, vrstvený jablkový koláč, švestkový koláč, kolac se svestkami a jablky, koláče se švestkami, sypaný švestkový koláč, koláč s jablky a svestkami, švestky s jablky, vrstvený koláč, koláč z trnek, švestkový koláč s jablky a tvarohem, výborný švestkový koláč s jablky, vrstvený koláč z jablek, sypany kolac se švestkami, vrstvený švestkový koláč, posypkový koláč s tvarohem a ovocem, koláč se švestkami, buchta s jabkama a švestkami, posypkový koláč, jednoduchý vrstvený jablkový koláč se skořicí

Suroviny:
mouka hladká, krupice dětská, cukr, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kůra citronová, máslo, švestky, skořice, cukr, jablko, kokos

Přidat fotografie receptu